Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 4 iunieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Gemeentemuseum descoperă nuferi sub pictura Monet wisteria | Ruth Hoppe, conservator la Gemeentemuseum din Haga, a făcut recent o descoperire „extraordinară”, relatează New York Times: una dintre picturile de glicină ale lui Monet, finalizată la Giverny în ultimele decenii ale vieții artistului, a fost de fapt pictată peste o altă lucrare care înfățișează nuferi. Hoppe a dat peste tabloul ascuns când a radiografiat opera, curioasă de sursa retușurilor care acopereau mici găuri din pânză. Frouke van Dijke, curator al Gemeentemuseum, a speculat că pictura ar fi putut fi un „experiment” și a spus: „Pentru ochii mei, aceasta este o punte între nuferi și wisteria”.

Directorul Muzeului de Istorie Naturală se va retrage | Michael Dixon se va retrage după un mandat de 17 ani ca director al Muzeului de Istorie Naturală din Londra. Dixon va pleca la sfârșitul lunii martie 2021, oferind consiliului muzeului suficient timp pentru a numi un succesor. El a fost numit cavaler în 2014 ca recunoaștere a serviciului său acordat muzeelor.

Camille Billops (1933–2019) | Artistul și documentaristul Camille Billops a murit la vârsta de 85 de ani. Billops a fost un producător de film, sculptor și arhivist pionier cunoscut pentru munca ei din 1991 Găsindu-l pe Christa, în care se reconectează cu fiica ei la 20 de ani după ce a dat-o pentru adopție. Lucrarea ei a fost inclusă în expoziția recentă „We Wanted a Revolution: Black Radical Women 1965–85”, care a fost deschisă la Muzeul Brooklyn în 2017.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *