Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 4 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Muzeul Național de Istorie St Fagans câștigă Muzeul Anului 2019 al Fondului de Artă | Muzeul Național de Istorie St Fagans a fost numit Muzeul Anului pentru Fondul de Artă 2019 ieri seară în timpul unei ceremonii la Muzeul Științei din Londra. Regizorul St Fagans, David Anderson, a primit premiul de 100.000 de lire sterline în numele muzeului, care este cea mai vizitată atracție de patrimoniu din Țara Galilor și prima instituție galeză care a câștigat premiul. Ceilalți finaliști, care au primit fiecare 10.000 de lire sterline, au fost V&A Dundee, Muzeul Pitt Rivers din Oxford, HMS Caroline din Belfast și Nottingham Contemporary.

Franța returnează în Pakistan un grup de 445 de artefacte antice furate | Un grup mare de artefacte antice furate erau s-a întors marți în Pakistan, rezultatul unei investigații declanșate după ce oficialii vamali francezi au confiscat 17 vase de teracotă, în drum spre o galerie fără nume, la Aeroportul Charles de Gaulle în 2006. Un total de 445 de obiecte, inclusiv busturi, vaze și cupe, unele datând încă din a treia mileniul î.Hr. – și în valoare de aproximativ 139.000 EUR – au fost descoperite. Experții care au studiat moaștele au decis că au fost jefuite din vechile locuri de înmormântare din provincia Balochistan din Pakistan și au fost predate în timpul unei ceremonii de repatriere la ambasada pakistaneză la Paris.

Orașul german respinge pretenția moștenitorilor artistului la picturile lui Mondrian | Orașul Krefeld din Germania are a respins o cerere făcută de moștenitorii lui Mondrian că sunt proprietarii de drept ai patru lucrări din colecția Muzeului Kaiser Wilhelm al lui Krefeld. Moștenitorii spun că Mondrian a împrumutat lucrările – împreună cu alte patru pe care muzeul le-a dezaccesionat la începutul anilor 1950 – pentru o expoziție care nu a avut loc niciodată și le-a lăsat în urmă când a fugit din Europa la începutul celui de-al doilea război mondial. New York Times raportează că niciuna dintre părți nu are dovada definitivă a momentului și modului în care picturile au intrat în colecția muzeului.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *