Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 31 octombrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Doris Salcedo inaugurează Premiul de artă Nomura pentru 1 milion de dolari | Artistul columbian Doris Salcedo a fost anunțat câștigător inaugural al Nomura Art Award la o ceremonie de astăzi la Shanghai. Noul premiu de 1 milion de dolari este numit pentru fondatorul grupului de servicii financiare Nomura și este cel mai mare pentru arta contemporană din lume. Scopul său este de a recunoaște artiștii pentru semnificația culturală a operei lor și de a sprijini crearea unui nou proiect pe care artistul nu l-ar putea realiza altfel.

Focul distruge castelul Shuri din Japonia, aflat în patrimoniul mondial | Un foc are a distrus Castelul Shuri, lăsând doar un schelet al fostei structuri pe insula Okinawa din sudul Japoniei. Patrimoniul Mondial UNESCO a fost o reconstrucție postbelică a castelului original din lemn, care a fost construit în urmă cu aproximativ 600 de ani și timp de secole a fost sediul dinastiei Ryukyu, înainte de a fi distrus în timpul celui de-al doilea război mondial când a servit ca sediu pentru Armata imperială a Japoniei. Flacăra a izbucnit astăzi în jurul orei locale 2.40, ora locală și a fost controlată mai mult de zece ore mai târziu, fără a fi raportat răni.

Phil Collins se retrage din emisiunea MoMA PS1 în sprijinul campaniei de dezinvestire a închisorilor | Artistul britanic Phil Collins a anunțat ieri că își retrage opera, un videoclip intitulat baghdad screentests (2002), din expoziția „Teatrul de Operațiuni: Războaiele Golfului 1991-2011”, care se deschide duminică la MoMA PS1 din New York. Într-o declarație emisă către Hiperalergic, Collins a explicat că decizia a fost un act de solidaritate cu coaliția MoMA / BlackRock Divest, care a cerut ca membru al consiliului de administrație al muzeului, Larry Fink, CEO al firmei de investiții BlackRock, să renunțe la companiile penitenciare. Collins afirmă că „muzee și spații culturale […] nu ar trebui aliniat sau finanțat prin investiții în încarcerarea în masă ”. Un purtător de cuvânt al MoMA a declarat că „nici Muzeul de Artă Modernă, nici MoMA PS1 nu investesc în închisori private cu scop lucrativ”.

Sandra Jackson-Dumont va regiza Muzeul Lucas de Artă Narativă | Sandra Jackson-Dumont a fost numit noul director și director executiv al Muzeului Lucas de Artă Narativă, care este încă în construcție în Exposition Park din Los Angeles. Noul muzeu va expune ilustrații, fotografii și filme din colecția cineastului George Lucas, iar Jackson-Dumont se alătură Metropolitan Museum of Art din New York, unde a condus programele de educație și publice din 2014.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *