Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 31 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Alan Jones renunță temporar la funcția de președinte al RIBA | Alan Jones, președintele Institutului Regal al Arhitecților Britanici (RIBA), este să demisioneze temporar din poziția sa. Într-un e-mail trimis membrilor consiliului RIBA în această dimineață (31 martie), Jones a spus că trebuie „să-și ia ceva timp din funcțiile mele de președinte” și a cerut intimitate; motivele care stau la baza deciziei nu au fost furnizate, dar personalului de la RIBA li s-a spus că Jones va fi necontactabil timp de patru până la șase săptămâni.

Italia prelungește blocarea până la 12 aprilie | Muzeele și galeriile din Italia va rămâne închis până cel puțin 12 aprilie, după ce guvernul italian și-a prelungit blocarea țării până în Duminica Paștelui. Blocarea, care a fost pusă în aplicare la începutul acestei luni pentru a opri răspândirea coronavirusului, a fost programată anterior să se încheie vineri (3 aprilie).

Muzeul Metropolitan de Artă va plăti personalul până la 2 mai | Metropolitan Museum of Art, New York, a anunțat că va face acest lucru extindeți plățile salariale pentru cei 2.200 de angajați până la 2 mai, angajându-se anterior la plăți până la 4 aprilie. Muzeul este închis din 13 martie; o scrisoare din 18 martie către șefii de departamente de la muzeu, semnat de directorul executiv Daniel H. Weiss și președintele Max Hollein, au anticipat închiderea până în iulie și pierderi de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Suellen Rocca (1943–2020) | Artistul Suellen Rocca a murit la vârsta de 76 de ani. Membru fondator al colectivului Hairy Who în 1966, opera ireverențială a lui Rocca, inspirată de benzi desenate, a contribuit la contracultura din Chicago la sfârșitul anilor ’60; în opera sa din anii 1980 și mai departe, Rocca a produs desene expresioniste influențate de automatismul suprarealist. În cariera sa ulterioară, Rocca a fost membru al facultății în departamentul de artă al Colegiului Elmhurst, precum și curator și director de expoziții la galeria de artă Elmhurst.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *