Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 31 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Karsten Schubert (1961–2019) | Karsten Schubert, influentul comerciant, scriitor și editor de artă modernă, are decedat la 57 de ani după o lungă bătălie cu cancerul. Născut la Berlin, dar petrecând o mare parte din viața sa adultă trăind și muncind la Londra, Schubert și-a deschis prima galerie pe strada Charlotte, Fitzrovia, în 1986, cu o expoziție solo a artistei britanice Alison Wilding. Campion al YBA-urilor, Schubert a continuat cariera lui Gary Hume și Rachel Whiteread, precum și a multor alți artiști britanici și internaționali, precum Carl Andre, Gerhard Richter și Bridget Riley. În același timp, Schubert a cofondat compania editorială Ridinghouse în 1995, producând cataloage, monografii și critici de artă.

Dealerul britanic de artă primește o pedeapsă cu închisoarea pentru furt și mare fraudă | Timothy Sammons, dealerul de artă britanic care a furat între 10 și 30 de milioane de dolari de la clienți din SUA, Marea Britanie și Noua Zeelandă, a a fost condamnat până la patru până la 12 ani într-o închisoare de stat din New York. Fost specialist al lui Sotheby’s, Sammons a pledat vinovat de furt mare, schemă de fraudare și alte acuzații penale, după ce a deturnat bani de la clienții săi și a folosit lucrări de artă care nu-i aparțineau drept garanție pentru împrumuturi personale.

Autoritățile portugheze confiscă arta unui om de afaceri îndatorat de datorii | Guvernul portughez are confirmat că a confiscat o serie de lucrări aparținând proeminentului colecționar de artă modernă al țării, José Berardo, care datorează aproape 1 miliard de euro către trei bănci naționale. O mare parte din colecția lui Berardo, care a fost evaluată la 316 milioane de euro în 2006 și include lucrări de Francis Bacon, Joan Miró și Pablo Picasso, a fost expusă în muzeele de la Lisabona de mai bine de un deceniu.

Cea mai înaltă artă din Europa se va ridica deasupra autostrăzii belgiene | Un arc de oțel de 250 de tone care se ridică la 60m și setat să stea în picioare peste o autostradă din Belgia va fi cea mai înaltă sculptură publică din Europa. Arc Majeur, proiectat de artistul francez Bernar Venet la un cost de 2,5 milioane de euro, se va ridica deasupra E411 între Namur și Luxemburg. Lucrările la sculptură vor începe în august, cu o inaugurare oficială programată pentru octombrie.

Wendell Dayton (1938–2019) | Sculptorul american Wendell Dayton, care a avut prima expoziție majoră la vârsta de 80 de ani anul trecut, a făcut-o decedat. Născut în Spokane, Washington, Dayton a studiat arta la Universitatea Indiana înainte de a se muta la New York în 1960, trăind în spații de la mansardă și frecându-și umerii cu mulți dintre artiștii implicați în mișcările de expresionism abstract și pop. Dayton s-a mutat la Los Angeles în 1972, unde a experimentat cu materiale sudate pe scară largă, ale căror rezultate au fost prezentate în retrospectiva sa de la Blum & Poe în 2018.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *