Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 31 augustPaul Taylor (1930–2018) | Dansatorul și coregraful Paul Taylor a murit la vârsta de 88 de ani, marcând sfârșitul unei ere în dansul modern. Taylor a fost membru fondator al Merce Cunningham Dance Company în 1953 și s-a alăturat companiei lui Martha Graham doi ani mai târziu. A rămas timp de șapte ani, interpretând celebru rolul lui Aegisthus în Clytemnestra lui Graham în lucrarea cu acel nume. În cea mai mare parte a aceleiași perioade a condus o mică companie de dans a sa, cu membri printre care, în diferite puncte, Pina Bausch și Twyla Tharp. Robert Rauschenberg a proiectat decorurile pentru mai multe dintre lucrările sale (iar John Cage a compus câteva partituri); începând din 1960, Taylor a colaborat cu Alex Katz la mai multe proiecte. S-a retras din dans în 1974 pentru a se concentra asupra coregrafiei și a continuat să creeze unele dintre cele mai cunoscute opere ale sale, precum Esplanadă (1975). Alistair Macaulay a scris un necrolog al lui Paul Taylor în New York Times.

Galeria de artă MacKenzie din Canada primește o dotare de 25 de milioane de dolari | Galeria de artă Mackenzie din Regina, capitala Provincia canadiană Saskatchewan, are primit o dotare prin intermediul South Saskatchewan Community Foundation (SSCF) de 25 de milioane de dolari (CAD) de la un „donator anonim”, făcându-l cea mai mare donație din istoria muzeului. La scurt timp, după ce muzeul a primit o altă donație din șase cifre de la colecționarul local, filantrop și susținător de mult timp al Mackenzie, Lyn Goldman. Directorul executiv și CEO, Anthony Kiendl a spus Știri de artă această finanțare se va îndrepta spre extinderea expozițiilor, programelor și achizițiilor muzeului, în special colecția sa de artă indigenă și nativă americană, înainte de a 70-a aniversare, în 2023.

Galerie de artă nonprofit evacuată în Ierusalim | Galeria Barbur în Ierusalim, Israel, a galeria deținută de municipalitate a primit o evacuare în instanță, provocând controverse că motivele închiderii acesteia au fost motivate politic, relatează The Times of Israel. Potrivit unui afirmație din galerie, municipalitatea din Ierusalim a încercat să închidă galeria, întârzie și previne „ilegal” finanțarea galeriei, inducând o „criză bugetară”. Aprobarea judecătorului pentru închidere vine după încercările anterioare ale orașului de a zdrobi un eveniment de galerie organizat de Forumul familiilor îndurerate israeliano-palestiniene și de mișcarea Combatanților pentru Pace.

ICA Los Angeles anunță noi membri ai consiliului | Institutul de Arte Contemporane din Los Angeles a anunțat numirea a trei noi membri ai consiliului, inclusiv artistul Andrea Fraser și Berry Stein și producătorul de film Joel Lubin. Cea mai recentă carte a lui Fraser este un studiu al donațiilor politice făcute de administratorii muzeelor ​​din SUA.

Lectură recomandată | Ben Eastham trece în revistă cea de-a 12-a ediție a Manifesta în Art Review | Pentru Ziarul de artă, Martin Bailey scrie abotu opera de artă care a inspirat noul film al lui Julian Schnabel despre Van Gogh | iar Alice Neel este intervievată despre „Portretele sale din East Harlem” în Paris Review

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *