Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 30 octombrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Târgul de artă contemporană din Chile reprogramat după protestele violente de la Santiago | După mai mult de o săptămână de proteste violente la Santiago și declarația statului de urgență a președintelui chilian, organizatorii Târgului de Artă Contemporană din Chile (Chaco) au anunțat planurile de a reprograma cea de-a 11-a ediție până în martie 2020. Răscoala, care a fost determinată de creșterea prețurilor la energie și a tarifelor de metrou, a cunoscut ciocniri violente între civili și autoritățile armate, precum și incendii și jafuri în tot orașul. Chaco s-ar fi deschis pe 21 noiembrie, dar directorul executiv Elodie Fulton era îngrijorat de faptul că protestele ar putea întrerupe transportul sigur al lucrărilor de artă în oraș.

Autoritățile pakistaneze au criticat pentru cenzurarea lucrărilor care abordează brutalitatea poliției la Bienala Karachi | Bienala de la Karachi a fost locul protestelor morți luni după pakistanezi autoritățile au cerut organizatorilor evenimentului să anuleze o expoziție de lucrări ale artistei Adeela Suleman cu doar două ore înainte ca bienala să fie deschisă publicului duminică. Conținând 444 de pietre funerare din beton, lucrarea lui Suleman abordează brutalitatea și se referă la numărul de persoane care au fost ucise în timpul raidurilor de poliție care au avut loc în Karachi între 2011 și 2018. Lucrarea a fost inițial distrusă de ofițeri, înainte de a fi înlăturată complet de pe site marți, un act de cenzură care a fost criticat pe Twitter de Amnesty International Asia de Sud și peste 100 de artiști care au semnat o scrisoare deschisă online.

Unitatea Parasol din Londra se închide | Unitatea Parasol a anunțat că în primăvara anului 2020 o va face închide spațiul permanent din Hoxton, estul Londrei, în favoarea unui program internațional de evenimente desfășurate în diferite locații din întreaga lume. Fundația a fost deschisă în 2004 de către directorul executiv Ziba Ardalan și de atunci a susținut 58 de expoziții și a acordat un premiu anual recentilor absolvenți ai școlii de artă.

Getty Center se închide după incendii din California | Centrul Getty, a cărui infrastructură rezistentă la foc a rezistat incendiilor californiene care i-au înconjurat marți dimineața devreme, se numără printre mai multe muzee din stat care au închis temporar săptămâna aceasta. Un reprezentant al muzeului a explicat că decizia a fost o măsură de precauție în timp ce centrul este folosit ca bază pentru pompieri, dar a precizat că colecția Muzeului Getty rămâne sigură.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *