Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 30 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Pictura lui Vincent Van Gogh furată din muzeul olandez | O pictură timpurie a lui Vincent Van Gogh, Grădina de primăvară (1884), A fost furata de la muzeul Singer Laren din Olanda. Pictura a fost împrumutată de la Muzeul Groninger pentru o expoziție temporară, care era în desfășurare când cântăreața Laren a închis la începutul acestei luni din cauza Covid-19; este singurul tablou Van Gogh din colecția Groninger. Nu se crede că alte lucrări au fost luate de hoți, care au pătruns în muzeu aseară (29 martie) în jurul orei 3.15 dimineața.

Pachetul de stimulare din SUA de 2 miliarde de dolari include finanțarea pentru organismele de artă | Un pachet de stimuli economici de 2 mld USD, destinat să abordeze impactul economic al pandemiei Covid-19, a fost semnat în vigoare de președintele Trump vinerea trecută (27 martie) după ce a fost votat prin Congres mai devreme în acea zi. Acesta va oferi finanțare pentru o serie de organizații naționale, inclusiv 75 milioane USD fiecare pentru Fondul Național pentru Arte și Fondul Național pentru Umanistice, precum și 50 milioane USD pentru Institutul de Servicii Muzeice și Bibliotecare; cifra combinată de 200 de milioane de dolari pentru aceste organisme este mult sub cifra de 4 miliarde de dolari solicitată de Alianța Americană a Muzeelor, în o scrisoare din 19 martie ceea ce a sugerat că muzeele la nivel național pierd „cel puțin 33 de dolari pe zi”.

Creative Scotland anunță 11 milioane de lire sterline în finanțarea artei Scoția creativă are a anunțat o finanțare nouă de 11 milioane de lire sterline în timpul pandemiei, împărțit în trei categorii de granturi acordate artiștilor și profesioniștilor în artă. Fondurile se adaugă la fondul de reziliență de 20 de milioane de dolari alocat organizațiilor de caritate, inclusiv organizațiilor de artă, inclus în pachetul de ajutor de afaceri de 2,2 miliarde de dolari al guvernului scoțian.

Directorul Muzeului Bibliei va returna 11.500 de antichități în Irak și Egipt | Steve Green, președintele corporației Hobby Lobby și director al Muzeului Bibliei din Washington, DC, a acceptat să se întoarcă 11.500 de antichități de la muzeu la guvernele Irakului și Egiptului. Acestea includ 5.000 de fragmente de papirus și 6.500 de obiecte de lut care nu au o proveniență clară; muzeul a făcut obiectul unor controverse mai devreme luna asta după ce s-au descoperit că fragmente de suluri de la Marea Moartă din colecția sa erau falsuri.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *