Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 30 maiRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Muzeul de Artă din Baltimore emite pentru a doua oară sondajul la nivel de oraș | Miercuri, Muzeul de Artă din Baltimore a anunțat planurile trimite un sondaj către aproximativ 300 de organizații locale, cu rezultatele care ghidează viitoarele expoziții și achiziții ale expoziției muzeului. Muzeul a studiat anterior orașul în 1937, când a fost trimis un chestionar către 225 de organizații, iar aceste întrebări originale vor fi actualizate pentru noul sondaj. Christopher Bedford, directorul muzeului, a descris proiectul ca „o formă foarte activă de ascultare […] de dragul colectării datelor care vor afecta în mod semnificativ [the museum’s] program’.

Cap de marion Dionis descoperit la Roma | Arheologi au excavat un cap mare de marmură datând din epoca imperială a Romei, despre care se crede că descrie vechiul zeu grec Dionis. Considerat a fi vechi de aproximativ 2.000 de ani, bustul – care a fost descris de primarul Romei ca fiind în „stare excelentă” – a fost găsit în timpul săpăturilor unui zid medieval; se pare că a fost folosit ca material de construcție pentru perete. După conservare, bustul va fi expus în cele din urmă.

Art Institute of Chicago va scoate la licitație 300 de opere de artă chineză | Mai târziu în acest an, Christie’s va licita 300 de lucrări chinezești care sunt scoase din colecția Art Institute of Chicago. Vânzarea, care va avea loc la New York pe 12 septembrie, urmează licitației muzeului cu Sotheby’s în martie, care a strâns 3,15 milioane de dolari din vânzarea de sculpturi în jad. Veniturile din vânzare vor merge către fondul de achiziție de artă asiatică al muzeului.

Lectură recomandată | Gardianul examinează “partea întunecată” a Muzeului Internațional Spion, care tocmai a fost deschis în Washington, DC Ziarul de artă privește o serie a proceselor intentate de bănci care urmăresc recuperarea datoriilor de la proeminentul colecționar portughez de artă modernă și contemporană José Berardo.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *