Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 30 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Incendiu pus sub control la Muzeul de Artă Modernă din Frankfurt | Un foc a izbucnit ieri la Frankfurt Museum für Moderne Kunst (MMK). O declarație publicată de muzeu confirmă faptul că incendiul, care a fost abordat de aproximativ 70 de pompieri pe parcursul zilei, nu a provocat vătămări personale sau daune lucrărilor de artă, majoritatea fiind depozitate, deoarece clădirea muzeului proiectat de Hans Hollein este în prezent închis pentru restaurare. Cauza incendiului nu este confirmată.

MFA Boston primește un grant olandez pentru noul centru de artă olandez | Guvernul olandez a acordat 200.000 de dolari Muzeului de Arte Frumoase din Boston, care va merge spre un nou centru de artă olandeză la muzeu, Ziarul de artă rapoarte. Centrul, care se așteaptă să se deschidă anul viitor, va desfășura programe de expoziție și educație printre alte activități. A fost fondată de două cupluri din Boston, Rose-Marie și Eijk van Otterloo și Susan și Matthew Weatherbie, care au donat în mod colectiv 114 picturi olandeze și flamande muzeului.

Procesul italian asupra unei proprietăți de 800 de milioane de dolari amenință colectarea NYU | Un tribunal civil din Florența a decis că Dialta Orlandi este nepoata biologică a colecționarului britanic Arthur Acton, al cărui fiu Harold Acton și-a părăsit majoritatea proprietății – inclusiv o colecție extinsă de artă și Vila renascentă La Pietra, în valoare colectivă de aproximativ 800 de milioane de lire sterline – la New York University (NYU) . Un purtător de cuvânt al NYU a declarat că universitatea examinează dacă va contesta decizia instanței, despre care a menționat că „se referă la paternitate și nu are nicio legătură cu cererile de moștenire, care rămân în fața instanței”. Cazul va merge acum în fața Curții Supreme din Italia.

Lectură recomandată | paznic rapoarte pe balansoarele colorate care traversează frontiera SUA-Mexic, care, în cuvintele creatorului lor, profesorul de arhitectură Ronald Rael, oferă „un punct de sprijin literal” între cele două țări. New York Times (£) examinează „problema diversității” instituțiilor culturale ale orașului, în care minoritățile etnice sunt semnificativ subreprezentate, potrivit unui raport comandat de primar și publicat săptămâna aceasta.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *