Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 30 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Muncitorii Muzeului Științei fac grevă pentru salarii mici | Personal care lucrează pentru Science Museum Group (SMG) din Regatul Unit au lansat o grevă de 24 de ore în semn de protest pentru salariile mici. Organizația, care a fost criticată pentru faptul că nu a oferit angajaților Salariul Național de Viață (8,21 GBP pe oră), în timp ce a scăzut salariile cu 13% în termeni reali în ultimii patru ani, a oferit o creștere a salariului de 1,5%, cu peste 75% din personalul său din acest an, care este sub rata inflației. Mai devreme astăzi, angajații au pichetat în afara SMGSite-urile din Londra, Manchester, Bradford, York și Shildon din județul Durham, unde unele activități nu se vor desfășura în acest weekend din cauza grevei. Prospect, uniunea care negociază cu SMG, a încercat să ajungă la un acord, dar grupul a menționat constrângerile financiare ca fiind motivul pentru care nu este în măsură să răspundă cererilor.

Curtea franceză se pronunță împotriva returnării picturilor moștenitorilor colecționarului evreu | Un tribunal din Marsilia a decis ieri că trei tablouri ale lui André Derain nu va fi transferat familiei colecționarului evreu René Gimpel. Patru din GimpelMoștenitorii, inclusiv nepoata Claire Touchard, au dus o bătălie de șase ani în instanță, în încercarea de a demonstra că lucrările au fost achiziționate ilegal de statul francez după ocupația nazistă. FamiliaAvocații au susținut că picturile, produse între 1907 și 1910, au fost achiziționate de Gimpel în 1921 înainte de a fi revândute și retitulate, dar instanța franceză a decis că există „incertitudini persistente cu privire la identificarea imaginilor”. Familia intenționează să facă apel la decizia instanței; între timp picturile vor rămâne la Muzeul de Artă Modernă din Troyes și Muzeul Cantini din Marsilia.

Howardena Pindell primește Artists ‘Legacy Foundations premiul 2019 | Fundația Moștenirea Artiștilor a anunțat că Howardena Pindell este câștigătoarea Premiului artistului din 2019. De-a lungul unei cariere de cinci decenii, Pindell, prima femeie afro-americană care a obținut un MAE de la Universitatea Yale și prima curator afro-americană la MoMA din New York, a dezvoltat o formă de abstractizare care abordează probleme sociale precum rasismul și feminismul. Premiul de 25.000 de dolari, înființat de fundația Oakland în 2007, cu un legat de la regretatul sculptor Viola Frey (d. 2004), este acordat unui an fie unui pictor, fie unui sculptor care a adus contribuții remarcabile în domeniul lor.

Proiecte pentru Muzeul PaisleyRevoluția de 42 de milioane de lire sterline a fost dezvăluită | Pe măsură ce începe un proiect de reamenajare de patru ani, primele modele pentru noul Muzeul Paisley din Scoția au fost dezvăluite. Muzeul speră ca renovarea de 42 de milioane de lire sterline, care include o sală de intrare și curte cu geamuri roșii, o nouă aripă de vest și o grădină în aer liber, va crește numărul de vizitatori la 125.000 după finalizarea sa în 2022, aducând 72 de milioane de lire sterline economiei locale în timpul 30 de ani de la redeschiderea sa. Reorganizarea, care a fost proiectată de arhitecții londonezi AL_A cu finanțare din partea Consiliului Renfrewshire, Heritage Lottery Fund și guvernul scoțian, se va extinde asupra clădirii victoriene a muzeului original, care a fost deschis în 1871.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 2.0)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *