Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 3 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Un incendiu devastator distruge Muzeul Național al Braziliei | Un foc rupt duminică seara la Muzeul Național vechi de 200 de ani din Rio de Janeiro. Muzeul este cea mai veche instituție științifică din Brazilia, deținând o arhivă de 20 de milioane de articole, inclusiv obiecte greco-romane, fosile și schelete antice, dintre care unele au fost aduse în țară de Pedro I, primul împărat al Braziliei. Se crede că o mare parte din colecție a fost distrusă în flăcări. Nu este clar cum a început focul, dar fostul Palat Imperial se afla într-o stare de degradare și nu avea măsuri adecvate de securitate la incendiu, potrivit vice-directorului muzeului Luiz Duarte, care acuză reducerile guvernamentale. Nimeni nu a fost rănit în incendiu.

Art Basel introduce un sistem de stabilire a prețurilor standurilor în beneficiul tinerelor galerii | Art Basel are a anunțat un nou sistem de stabilire a prețurilor pentru cabine care este destinat să beneficieze galeriile mai tinere. Vânzătorii mai consacrați care iau cabine mai mari vor plăti acum o rată mai mare pe metru pătrat decât cei cu exponate mai mici. Dealerii care sunt noi la secțiunea Galeriile târgului vor primi, de asemenea, o reducere de 20%, cu o reducere de 10% în anul următor. Doar 20 la sută din galerii se pot aștepta să plătească mai mult decât ar fi putut altfel, dar acest cost suplimentar este plafonat la 10.000 de dolari. Noul sistem va intra în vigoare la Art Basel în 2019, cu o politică similară care urmează să fie introdusă la Art Basel Miami Beach mai târziu în an și Art Basel Hong Kong în 2020.

Ullens Center anunță deschiderea celui de-al doilea muzeu | Centrul Ullens pentru Artă Contemporană (UCCA) din Beijing a anunțat UCCA Dune, un al doilea muzeu cu zece noi galerii, dintre care unele vor fi îngropate sub nisip, relatează Ziarul de artă. Muzeul urmează să se deschidă în această toamnă și va fi amplasat pe malul mării Bohai ca parte a proiectului Aranya Gold Coast Community, care dezvoltă UCCA Dune în parteneriat cu muzeul 798 din Beijing. Noul spațiu a fost denumit „Guggenheimian în specificul său”, de către directorul UCCA Philip Tinari și este de așteptat să susțină două spectacole în fiecare an.

Figurile culturale din Marea Britanie semnează o scrisoare cerând eliberarea fotoreporterului din Bangladesh | Figurile culturale din Marea Britanie au semnat o scrisoare deschisă prin care se cerea eliberarea imediată a fotoreporterului Shahidul Alam din închisoare. Lista semnatarilor include Nicholas Serota, președintele Consiliului Artelor, regizorul Tate Modern, Frances Morris, directorul Bienalei Liverpool, Sally Tallant, și artiștii Antony Gormley, Mark Wallinger și Steve McQueen. Alam a fost acuzat că ar putea cauza „deteriorarea legii și ordinii” după ce a criticat guvernul abordarea Bangladeshului față de demonstrațiile de siguranță rutieră pe străzile din Dhaka luna trecută. Scrisoarea descrie încarcerarea ca fiind „înrădăcinată într-o represiune politică mai largă”. Se crede că Alam’s a suferit complicații respiratorii de la închisoare.

Dr. Adila Laïdi-Hanieh numit director al Muzeului Palestinian | Dr. Adila Laïdi-Hanieh a fost anunțată ca noul director al Muzeului Palestinian de către Asociația Taawon-Welfare. Dr. Laïdi-Hanieh este un academician de artă și practici culturale palestiniene și director fondator al Centrului Cultural Khalil Sakakini, unde a fost director până în 2005. Ea își ocupă postul în această lună.

Joanna Kamm a fost numită director al târgului de artă Liste | Joanna Kamm ce numit nou director al Târgului de Artă Liste vineri, în locul co-fondatorului Peter Bläuer care s-a retras în aprilie anul acesta. Kamm a fondat Galerie Kamm în 2001 la Berlin și a lucrat recent ca curator pentru BNKR München. Ea a început rolul la 1 septembrie.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *