Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 3 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Seria Prince a lui Warhol a decis utilizarea corectă de către un judecător din New York | Un judecător din New York a decis că a lui Andy Warhol Prinţ seria, un set de 16 picturi serigrafice, desene și serigrafii, a fost utilizarea corectă a imaginii originale din 1981 de fotograful Lynn Goldsmith. Hotărârea, care a fost pronunțată luni, stabilește o bătălie juridică de doi ani între Fundația Andy Warhol pentru Arte Vizuale și Goldsmith. Imaginea sursă a fost licențiată către Warhol de către Vanity Fair în 1984, iar judecătorul a susținut că versiunea lui Warhol era suficient de diferită „pentru a-l transforma pe Prince de la o persoană vulnerabilă, incomodă la o figură iconică, mai mare decât a vieții”. Curtea a menționat, de asemenea, că lucrarea era acum mai recunoscută ca „Warhol” decât ca fotografie a lui Prince.

Grupul târgului Art Miami cumpărat de firma de evenimente din Marea Britanie Informa | Grupul de târguri Art Miami a fost cumpărat de firma de evenimente din Marea Britanie Informa Markets pentru o sumă nedivulgată, potrivit artnet. Grupul Art Miami operează Art New York, Aqua Art Miami, Art Wynwood, Palm Beach Modern + Contemporary și CONTEXT, toate acestea continuând să funcționeze sub Informa, o companie specializată în expoziții comerciale de iahturi și design.

Judecătorul respinge majoritatea cauzelor împotriva Morgan Art Foundation de moșia lui Robert Indiana | Un judecător din New York are a respins majoritatea unui caz formulat de moșia Robert Indiana împotriva Morgan Art Foundation, care îl reprezintă pe artist. Hotărârea a fost pronunțată luni și respinge cererile reconvenționale formulate în bătălia juridică privind drepturile la munca Indiana, care a început cu un proces intentat de Morgan în mai 2018. Cererile reconvenționale ale proprietății au declarat că Morgan s-a sustras de la plata drepturilor de autor și că a produs reproduceri neautorizate ale operei sale; cu toate acestea, o cerere reconvențională împotriva unei serii de DRAGOSTE sculpturile realizate în pietre semiprețioase nu au fost încă respinse.

Șapte arestați după vandalismul sculpturii Anish Kapoor din Chicago | Șapte suspecți au fost arestați în urma vandalismul lui Anish Kapoor Cloud Gate, care a fost găsit acoperit de graffiti de către autorități marți dimineață după ce au răspuns la un apel de intrare la Millennium Park din Chicago. Poliția a lansat o anchetă, dar nimeni nu a fost încă acuzat.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *