Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 3 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Familia Cézanne și Kunstmuseum Bern ajung la un acord asupra picturii tezaurului Gurlitt | Descendenții lui Paul Cézanne au ajuns la un acord cu Kunstmuseum Berna cu privire la pictura artistului Muntele Sainte-Victoire, una dintre cele peste 1.500 de lucrări descoperite în posesia lui Cornelius Gurlitt – care a moștenit colecția de la tatăl său și dealerul de artă prădată de naziști Hildebrand Gurlitt – în 2012. Potrivit Ziarul de artă, tabloul va rămâne în colecția muzeului elvețian, recunoscut de familie drept proprietar de drept. În schimb, Kunstmuseum Berna a fost de acord să împrumute lucrările la Muzeul Granet din Aix-en-Provence anual.

Raportul recomandă îndepărtarea statuii lui Jefferson Davis în Richmond | paznic raportează că o comisie care investighează monumentele războiului civil din SUA din Richmond, Virginia a recomandat îndepărtarea unei statui a președintelui confederației Jefferson Davis. Situată alături de alte patru statui confederate de pe bulevardul Monument al orașului, statuia a fost descrisă în raport ca „cea mai nepăsătoare cauză pierdută prin design și sentiment”. Raportul nu a cerut eliminarea celorlalte patru monumente, deși a recomandat introducerea de semne contextuale pe situri. Deși aceste recomandări nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic, primăria a declarat că este de acord cu concluzia raportului că „ceva trebuie să se schimbe”.

Myrna Ayad renunță la funcția de director al Art Dubai | Directorul Art Dubai Myrna Ayad renunță după doi ani la târg, relatează National. Ayad, care a fost anterior redactor la Pânză revistă, își renunță la rolul de a începe o consultanță în strategie culturală care să cuprindă publicarea, strategia de marcă, dezvoltarea colecțiilor și organizarea de evenimente. Târgul nu a anunțat încă un nou regizor.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *