Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 3 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Lawrence Abu Hamdan primește 2022 Future Fields Commission | Fondazione Sandretto Re Rebaudengo și Muzeul de Artă din Philadelphia au numit Lawrence Abu Hamdan ca câștigător al Comisiei pentru câmpurile viitoare din 2022 în mass-media bazată pe timp. Abu Hamdan va deveni al treilea beneficiar al comisionului de 125.000 de dolari, acordat de ambele instituții pentru a permite executarea și achiziționarea unei noi lucrări de instalare multimedia care să cuprindă film, performanță și sunet. Artistul din Beirut, care a fost unul dintre cei patru destinatari comuni ai Premiului Turner 2019, creează instalații audiovizuale care explorează „politica ascultării” în sfera drepturilor omului și a legii. Comisia viitoare a câmpurilor lui Abu Hamdan, intitulată Cum să auzi un discurs imposibil: lecții de la divizia de studii perceptive, va fi dezvăluit la Muzeul de Artă din Philadelphia în primăvara anului 2022.

Colecționarii ruși au fost arestați în Belgia sub suspiciunea de fraudă și spălare de bani | Cuplul colecționar rus Igor și Olga Toporovsky au fost arestați în Belgia, suspectată de fraudă și spălare de bani, Ziarul de artă Rusia rapoarte. Acuzațiile au fost prezentate după ce mai mult de 20 de lucrări au fost împrumutate la o expoziție de artă de avangardă rusă la Muzeul de Arte Frumoase din Gent în 2017 de către Fundația Dieleghem a lui Igor Toporovsky, cu întrebări cu privire la autenticitatea anumitor lucrări ridicate de lideri erudiți în ianuarie 2018. Toporovskii au fost arestați luna trecută de poliția federală belgiană, instanța penală prelungindu-și arestarea pentru o lună pe 20 decembrie. Avocatul cuplului, Sébastien Watelet, a spus Ziarul de artă că „clienții mei vor reacționa după Revelion”.

Cheung Yee (1936–2019) | Cheung Yee, pictorul și sculptorul chinez, a murit pe 4 decembrie la vârsta de 83 de ani. Născut în Guangzhou, China, Yee a studiat artă la Taiwan Normal University din Taipei în anii 1950, unde a dezvoltat un interes pentru arheologie și a început să lucreze cu o gamă largă de materiale. Sculpturile lui Cheung în bronz, piatră și lemn, care au îmbinat modernismul occidental cu influențe mai tradiționale chinezești, și picturile murale din hârtie turnată pe care le-a produs în anii 1970, sunt găzduite în multe dintre muzeele lumii, inclusiv în colecțiile publice ale Muzeului de Artă din Hong Kong. , Muzeul de Artă Modernă din Mexico City și Muzeul Național de Istorie din Taipei. Cheung a primit un MBE în 1979 și a primit Premiul anual de sculptură din Hong Kong în 1988.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *