Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 3 decembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Monument controversat care adăpostește cenușa din Holocaust dezvăluit la Berlin | Un colectiv de artă german a provocat controverse la Berlin prin ridicarea unui monument care, susține ea, conține cenușa evreilor uciși în timpul Holocaustului. Monumentul de doi metri și jumătate, creat de Zentrum für Politische Schönheit (Centrul pentru frumusețea politică), este situat în fața Operei Kroll din Berlin, fosta sală de adunare a Reichstagului și un site unde colectivul a spus „democrația a fost eradicată” odată cu adoptarea Legii de abilitare din 1933. De asemenea, se intenționează să comenteze evenimentele politice actuale din Germania. Christoph Heubner, vicepreședintele executiv al Comitetului Internațional Auschwitz, a declarat într-o declarație că „supraviețuitorii Auschwitz sunt consternați de acest monument dureros care tulbură odihna eternă a rudelor lor ucise”.

Instanța turcă stabilește că Muzeul Kariye trebuie să devină moschee | Biserica Sfântului Mântuitor din Istanbul din Chora, o biserică ortodoxă greacă bizantină transformată ulterior în moschee înainte de a deveni muzeu în 1958, a fost comandat să se întoarcă la o casă de cult musulmană de către o curte turcească. În sesiunea de luna trecută, Consiliul de Stat al Turciei a decis că transformarea bisericii în Muzeul Kariye a fost ilegală, deoarece o moschee „nu poate fi folosită decât pentru funcția sa esențială”. Decizia ar putea duce la eliminarea frescelor bisericii din secolul al XIV-lea și ar putea avea repercusiuni și asupra altor monumente creștine bizantine, în special Hagia Sofia, care este în prezent muzeu, dar a fost alocată consacrării de către președintele turc Recep Tayyip Erdoğan la începutul acestui an. .

Byron Kim a anunțat că a primit premiul Robert De Niro, Sr. Prize | Premiul Robert De Niro, Sr. din acest an, un premiu oferit anual unui pictor american din mijlocul carierei, a fost premiat lui Byron Kim. Lucrările lui Kim, monocrome, pânze abstracte care explorează teme legate de rasă, copilărie și peisaj, au apărut la expoziții, inclusiv la bienalele Whitney, Gwangju și Sharjah. Premiul, care are un premiu în bani de 25.000 de dolari, a fost fondat de actorul Robert De Niro în 2011 pentru a-l comemora pe tatăl său, care era un pictor expresionist abstract.

Andrés Jaque a anunțat funcția de curator al Bienalei din Shanghai | A 13-a Bienală din Shanghai va fi curatat de curatorul, arhitectul și scriitorul spaniol Andrés Jaque. În prezent, conducând programul avansat de proiectare arhitecturală la Columbia University, Jaque a coordonat anul trecut Manifesta 12 din Palermo. El a fost ales să organizeze Bienala din Shanghai, care va avea loc la Power Station of Art în perioada 13 noiembrie 2020 – 28 martie 2021, pentru colaborările sale interdisciplinare cu artiști, arhitecți, ecologiști și oameni de știință, dintre care multe sunt conduse de Office for Political Inovație, pe care Jaque a fondat-o în 2013.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *