Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 3 decembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Mai multe muzee din Paris se închid în mijlocul protestelor Vestului Galben | Au fost mai multe muzee, galerii de artă și case de licitații închis la Paris în weekend pentru a evita să fie vizat de Yellow Vest (sau Veste galbene) protestatari. Acestea includ Jeu de Paume, Grand Palais, Sotheby’s și Christie’s. Unele instituții și monumente au fost avariate – ferestrele de la Jeu de Paume au fost sparte și Arcul de Triumf a fost spart și vandalizat, cu revoltați spulberând fața unei statui care o înfățișează pe Marianne, simbol al Republicii Franceze. Revolta a izbucnit sâmbătă după-amiază și face parte din demonstrațiile în curs de desfășurare împotriva taxelor pe combustibil și a guvernului președintelui Macron. Până în prezent, 133 de persoane au fost rănite și cel puțin 400 au fost arestate, potrivit Sky News.

Membrii personalului de la Muzeul Whitney cer acțiuni pentru legăturile vicepreședintelui cu producția de gaze lacrimogene | Aproape 100 de membri ai personalului de la Whitney Museum din New York au cerut acțiuni ca răspuns la o Hiperalergic articol care dezvăluie că vicepreședintele consiliului de administrație al muzeului, Warren B. Kanders, deține Safariland, o companie care produce gaze lacrimogene. Fotografiile postate pe Twitter de jurnalistul Patrick Timmons au arătat săptămâna trecută canistre din Safariland desfășurate împotriva migranților neînarmați la frontiera SUA-Mexic. Cererile, care includ o declarație publică a muzeului și „o politică clară privind participarea administratorului”, au fost făcute într-o scrisoare deschisă, publicată și de Hiperalergic.

Raqs Media Collective va regiza Triumna Yokohama din 2020 | Japonia Yokohama Triennale are a anunțat Raqs Media Collective din New Delhi, în calitate de director artistic al ediției 2020. Membrii colectivului – Jeebesh Bagchi, Monica Narula și Shuddhabrata Sengupta – intenționează să ia în considerare politica și trecutul Yokohama în curarea lor.

Fundația Helen Frankenthaler anunță două inițiative de finanțare a educației artistice | Fundația Helen Frankenthaler din New York a anunțat două noi inițiative de finanțare a educației artistice vineri. Prima inițiativă va oferi subvenții în valoare totală de 5 milioane de dolari pentru programele MAE și doctorat în artă și istoria artei la universitățile din SUA în următorii doi ani. În al doilea rând, va fi inițiativa Frankenthaler Prints, care intenționează să doneze zece dintre exemplarele lui Frankenthaler către zece muzee afiliate universității, împreună cu 25.000 de dolari pentru a le studia și expune la fiecare instituție.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *