Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 29 octombrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Harold Stevenson (1929–2018) | Artistul american Harold Stevenson decedat duminica trecută, în vârstă de 89 de ani. Un prieten apropiat al lui Andy Warhol, este cunoscut pentru pictura de nuduri masculine de mari dimensiuni, cel mai faimos Noul Adam (1962). Stevenson s-a alăturat Art Students League din New York în 1949, expunându-și lucrările pentru prima dată în acel an la galeria Hugo. A călătorit la nivel internațional de-a lungul carierei sale, mutându-se la Paris în 1959 la sugestia lui Duchamp de a evita mișcarea expresionistă abstractă care domina apoi New York-ul.

Muzeul Național din Damasc s-a redeschis după 6 ani | Duminică parte a Muzeului Național din Damasc redeschis catre public. Muzeul a fost închis în 2012 pentru a-și scoate și stoca colecția pe măsură ce războiul civil s-a răspândit în Siria. Associated Press l-a citat pe ministrul sirian al culturii, Mohamed al-Ahmad, afirmând că „deschiderea muzeului este un mesaj autentic că Siria este încă aici și moștenirea ei nu ar fi afectată de terorism” Independentul).

Dealerul David Kordansky anunță planurile de extindere a galeriei sale din Los Angeles | Dealerul David Kordansky are a anunțat că galeria lui South La Brea Avenue va fi extinsă pe un bloc întreg în primăvara anului 2019. Spațiul interior va câștiga 7.000 de metri pătrați pe mai multe niveluri și va exista o nouă curte.

Premiul MAXXI Bulgari 2018 acordat lui Diego Marcon | Artistul și regizorul italian Diego Marcon castigat Premiul MAXXI Bulgari 2018 la o ceremonie de premiere vineri vineri la Roma. Premiul este acordat de galeria de artă contemporană MAXXI din oraș.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *