Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 29 noiembrieStatul Saxonia returnează rămășițele indigene în Australia | Rămășițele a 45 de indigeni australieni au fost repatriat din Germania ieri (28 noiembrie), la o ceremonie la Muzeul de Etnologie Grassi din Leipzig. Achiziționate în principal prin jafuri de morminte, rămășițele au fost vândute unui negustor britanic la sfârșitul secolului al XIX-lea, înainte de a ajunge la Muzeul Etnografic Regal Zoologic și Antropoligal din Dresda între 1892 și 1903. La ceremonia de ieri au participat reprezentanți ai poporului Gunaikurnai din stat. din Victoria, căreia urmează să i se returneze 35 de seturi de rămășițe ancestrale; din rest, șase vor fi returnate poporului Menang din Australia de Vest și unul poporului Ngarrindjeri din Australia de Sud; ultimele trei vor fi plasate în îngrijirea guvernului în timp ce se efectuează cercetări suplimentare asupra originilor lor. În luna aprilie a acestui an, 53 de seturi de rămășițe au fost returnate în Australia de la Muzeul Linden din Stuttgart.

Recompensă de 500.000 EUR oferită pentru recuperarea bijuteriilor Green Vault | Autoritățile germane au a oferit o recompensă de 500.000 EUR pentru informații care duc la recuperarea obiectelor furate din seiful verde de la fostul palat regal din Dresda Luni dimineata (25 noiembrie). Unsprezece seturi complete de bijuterii și 12 bijuterii individuale – parte a colecției acumulate de Augustus cel puternic în secolul al XVIII-lea – au fost luate de cei patru hoți; oficialii se tem că hoții pot scoate diamantele și alte pietre prețioase din bijuteriile, pentru a le vinde individual.

Statuia lui Nancy Astor a fost dezvăluită la Plymouth | O statuie de bronz a lui Nancy Astor era dezvăluit ieri la Plymouth de Theresa May. Ceremonia a marcat 100 de ani de când Astor a devenit prima femeie parlamentară care și-a luat locul în Parlament, fiind aleasă pentru a reprezenta Plymouth Sutton.

Lectură recomandată | În London Review of Books, Adam Tooze reflectă asupra celor două picturi ale lui Emile Nolde care, până de curând, împodobeau pereții biroului cancelariei Angelei Merkle. În Friză, Tom Morton se uită cu atenție la Festivalul Marii Britanii și Irlandei de Nord – supranumit „Festivalul Brexitului” – proiectat să aibă loc în 2022.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *