Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 29 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Fotografie despre care se crede că Van Gogh este fratele artistului | Muzeul Van Gogh din Amsterdam are dezvăluit că o fotografie presupusă timp de 50 de ani ca fiind un portret al lui Vincent van Gogh în vârstă de 13 ani este de fapt fratele său mai mic Theo. În 2014 au apărut îndoieli cu privire la legitimitatea subiectului fotografiei, rezultând cercetări ulterioare ale portretului. Atât dovezile criminalistice, cât și o comparație cu o altă fotografie a lui Theo în vârstă de 32 de ani au confirmat că fratele lui Van Gogh (mai târziu comerciant de artă) a fost subiectul. În consecință, există acum o singură fotografie cunoscută a lui Vincent van Gogh, în vârstă de 19 ani.

Tablou Renoir furat de la casa de licitații Dorotheum din Viena | Pictura în ulei Golful, Marea, Stâncile Verzi (1895), de Renoir, a fost furat luni de la casa de licitații Dorotheum din Viena. Conform New York Times, pictura peisagistică se estimase că se va vinde miercuri cu până la 160.000 de euro și a fost scoasă din cadru pe o galerie de la etajul al doilea în jurul orei 17.15 de către un bărbat cu doi complici. Poliția austriacă este în căutarea suspecților, care, conform înregistrărilor camerelor de securitate, nu au încercat să-și ascundă identitatea.

Coasta de Fildeș și Senegal să solicite returnarea unor artefacte din Franța | După controversatul raport de repatriere al Franței publicat vinerea trecută și anunțul că 26 de obiecte vor fi returnate Beninului, Ziarul de artă raportează că Coasta de Fildeș și Senegal vor solicita restituirea artefactelor. Stéphane Martin, șeful Muzeului Quai Branly-Jacques Chirac – care deține în jur de 90.000 de obiecte din Africa subsahariană – are opus raportul de repatriere aprobat de președintele Macron, afirmând că „face ca muzeele să fie ostatice suferinței create de colonialism”.

Șeful Sotheby’s India își ia „concediu” în urma pretențiilor de hărțuire sexuală | Gaurav Bhatia, directorul general al Sotheby’s India, a luat un concediu de odihnă „nedefinit” înainte de vânzarea inaugurală a casei de licitații din Mumbai. Sotheby’s a emis o declarație prin care anunța concediul lui Bhatia și „cooperarea sa deplină” cu o anchetă după patru relatări diferite despre presupusă hărțuire sexuală apărut pe rețelele de socializare.

Nan Goldin a acordat Medalia Centenarului Royal Photographic Society | Royal Photogaphic Society a anunțat că fotograful american Nan Goldin va primi medalia Centenarului și o bursă de onoare într-o ceremonie de premiere în această seară, care sărbătorește 140 de ani. Alți câștigători premiați vor fi Mat Collishaw, Vanessa Winship, Juno Calypso și Sarah Moon.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *