Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 29 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Roberto Cicutto a fost numit președinte al Bienalei de la Veneția | Producătorul de film Roberto Cicutto a fost numit noul președinte al fundației Bienalei de la Veneția de Dario Franceschini, ministrul culturii din Italia. Pe lângă supravegherea Bienalei de la Veneția, el va fi responsabil de festivalurile orașului pentru film, muzică și teatru. Cicutto este fondatorul Mikado Film și președintele Institutului Luce Cinecittà, care promovează cinematografia italiană. El îl înlocuiește pe fostul politician Paolo Baratta, care a deținut această funcție timp de 12 ani din 2008, iar mandatul său va dura patru ani.

Școala de arhitectură de la Taliesin se va închide după 88 de ani | Școala de arhitectură de la Taliesin, care a fost lansată de Frank Lloyd Wright în 1932, se va închide în iunie după ce nu a reușit să ajungă la un acord cu privire la finanțare cu Fundația Frank Lloyd Wright. Elevii școlii își împart în mod tradițional timpul între cele două foste case ale lui Wright; Taliesin în Spring Green, Wisconsin și Taliesin West în Scottsdale, Arizona. Siturile de patrimoniu mondial UNESCO vor rămâne deschise publicului, în timp ce școala negociază transferul celor 30 de studenți la școala de design de la Universitatea de Stat din Arizona.

Muzeul de Artă din Philadelphia va deschide o linie telefonică anonimă pentru rapoarte de hărțuire sexuală | Muzeul de Artă din Philadelphia deschide o linie telefonică anonimă prin care se află personalul poate raporta anonim hărțuirea sexuală, în urma unui New York Times articol în care s-au făcut acuzații de abatere sexuală împotriva unui fost manager intermediar Joshua R. Helmer, care părăsise muzeul în 2018 și a ulterior a renunțat la rolul său de director al Muzeului de Artă Erie. Noul sistem a fost decis în cadrul unei ședințe a personalului de luni, unde au fost făcute planuri de consiliere la fața locului și un program de formare împotriva discriminării.

Santu Mofokeng (1956–2020) | Fotoreporterul și eseistul sud-african Santu Mofokeng a murit. Născut în Soweto, în afara orașului Johannesburg, Mofokeng a început ca tehnician în camera întunecată pentru ziarele locale înainte de a înregistra mișcări de protest anti-apartheid pentru colectivul Afrapix în anii 1980. De atunci, el a documentat scene alb-negru care explorează marginalizarea socială și tulburările internaționale, de la greve și brutalitatea poliției până la viața de zi cu zi a lucrătorilor din metrou din New York. În 2011, Mofokeng a primit o retrospectivă itinerantă la mijlocul carierei, începând cu Jeu de Paume din Paris, iar în 2013 a reprezentat Germania la Bienala de la Veneția.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *