Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 29 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Nan Goldin și activiști arestați la New York în timpul protestelor anti-opioide | Artistul Nan Goldin a fost arestat ieri dimineață la New York pentru conduită dezordonată, după ce a participat la un protest care l-a chemat pe guvernatorul orașului Andrew M. Cuomo să introducă centre de tratament pentru supradozaj în oraș. Goldin și alți membri ai grupului activist PAIN, care au fost de asemenea arestați, au organizat demonstrația în fața sediului personal al lui Cuomo pe Third Avenue.

Un sondaj din Marea Britanie evidențiază efectele pozitive ale artei în societate | Rezultatele unui sondaj efectuat în Marea Britanie au evidențiat importanța faptului că publicul larg plasează arta ca un vehicul pozitiv pentru sentimentul de comunitate, bunăstare și mulțumire al persoanei față de mediul său. Studiul, „Value of Arts and Culture in Place-Shaping”, a fost comandat de Arts Council England și realizat de Wavehill Ltd., care a efectuat sondajul în 2017 la Birmingham, Halifax, Hastings, Redruth, Southampton și Stoke-on-Trent. Raportul afirmă că 65% dintre respondenți au declarat că arta și cultura sunt bune pentru bunăstare, în timp ce 44% au afirmat că joacă un factor important în decizia lor de a rămâne într-o zonă.

Galeria Națională din Victoria apără decizia de a nu găzdui un panou pe Hong Kong | Galeria Națională Victoria din Melbourne a răspuns criticilor legate de decizia sa de a nu găzdui un panel de discuții despre artă și rezistență în Hong Kong. Potrivit unuia dintre vorbitorii din comisie, caricaturistul politic Badiucao, muzeul a spus inițial că este disponibil la data solicitată înainte de a ridica probleme de securitate și ulterior de a respinge evenimentul; Badiucao a descris această decizie drept „extrem de inacceptabilă” și „autocenzură”. Evenimentul a fost reprogramat pentru 4 septembrie la Melbourne City Conference Center.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *