Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 29 aprilieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Memorialul Holocaustului din Westminster va fi reproiectat | Fundația Memorialul Holocaustului din Marea Britanie va prezenta un plan revizuit și redus pentru un memorial al Holocaustului în Victoria Tower Gardens din Westminster, relatează Architects ‘Journal. Designul inițial al site-ului, creat de Adjaye Associates, Ron Arad și Gustafson Porter + Bowman, a fost criticat pentru profilul său „dominant” și își exprimă îngrijorarea că structura ar „distruge un parc prețuit”. Mai devreme anul asta, A apărat Adjaye locația memorialului: „Avem ocazia să activăm întregul site și să vorbim direct cu parlamentul, să-l răspundem. Întreruperea plăcerii de a fi într-un parc este cheia gândirii. ‘

O scrisoare deschisă solicită MoMA și Larry Fink să renunțe la companiile private de închisoare | O scrisoare deschisă a circulat duminică la o conferință ținută la Muzeul de Artă Modernă din New York a chemat muzeul și Larry Fink, unul dintre administratorii săi, să renunțe la companiile implicate în sectorul închisorii private. Scrisoarea, ale cărei 15 semnatari includ artistul Kader Attia, curatorul Omer Berrada și filosoful Achille Mbembe, subliniază utilizarea de către MoMA a unui fond de pensii, Fidelity Investments, care deține acțiuni în companii private de închisoare, și investiția companiei Fink BlackRock în companii care operează închisori private .

Protestele de la Whitney se îndreaptă către Puerto Rico | În cea de-a șasea tranșă a unui protest de nouă săptămâni, vineri, 26 aprilie, coaliția activistă Decolonizează acest loc a cerut demisia membrului consiliului Warren B. Kanders, proprietarul Safariland Group, care produce gaze lacrimogene utilizate la frontiera SUA-Mexic. Protestul a condamnat utilizarea gazelor lacrimogene Safariland asupra protestatarilor din Puerto Rican la mitingurile de 1 mai anul trecut, precum și restructurarea de către guvernul SUA a datoriilor din Puerto Rico și răspunsul său la uraganul Maria.

Consiliul municipal din Cracovia respinge fuzionarea muzeelor ​​| Consiliul municipal din Cracovia a respins un plan pentru a îmbina galeria Bunkier Sztuki cu cel mai mare Muzeul de Artă Contemporană din Cracovia (MOCAK). Planul, avansat de primarul Jacek Majchrowski, ar fi combinat cele două spații de artă contemporană într-o singură instituție care ar lua numele MOCAK; adversarii au susținut că planul va dizolva efectiv galeria mai mică. Majachrowski a numit-o pe directorul MOCAK, Anna Maria Potocka, ca director al Bunkier Sztuki în luna februarie.

Nancy Fouts (1945–2019) | Sculptorul Nancy Fouts a murit la vârsta de 74 de ani. Artistul de origine americană era cunoscut pentru un stil irascibil și provocator, desenând pe un fundal publicitar pentru a combina lucrările gata făcute în lucrări întunecate de amuzante de critică socială. A expus la Flowers Gallery din 1970; ultimul ei spectacol, “Down the Rabbit Hole”, a fost montat acolo anul trecut.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *