Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 28 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Nicholas Grimshaw a primit Medalia de Aur Regală pentru arhitectură | Sir Nicholas Grimshaw este câștigătorul Medaliei Regale de Aur 2019 pentru Arhitectură, acordată de RIBA. Arhitectul și-a deschis propriul cabinet în 1980 și este un pionier al „high-tech”; Terminalul internațional de la stația Waterloo și proiectul Eden din Cornwall sunt cele mai apreciate clădiri ale sale. Medalia Regală de Aur este acordată în fiecare an unei figuri sau unui grup care a avut o influență semnificativă „fie direct, fie indirect pe progresul arhitecturii”. Printre câștigătorii anteriori se numără Neave Brown, Zaha Hadid și Norman Foster.

Palais Populaire al Deutsche Bank se deschide la Berlin | Palais Populaire, noul centru cultural al Deutsche Bank, care găzduiește colecția sa de artă, a fost deschis ieri (27 septembrie) la Berlin, Ziarul de artă rapoarte. Prima expoziție de la locul de desfășurare, intitulată „Lumea pe hârtie”, va prezenta 300 de lucrări din colecția Deutsche Bank, care la 55.000 este una dintre cele mai mari colecții de artă corporative din lume.

Helena Almeida (1934–2018) | Artista portugheză Helena Almeida a murit la vârsta de 84 de ani. Almeida a lucrat într-o varietate de medii, inclusiv pictură, fotografie, sculptură și performanță; ea s-a ridicat la proeminența internațională în anii 1970, pentru tridimensionalitatea ei iluzie optica desene. Almeida a reprezentat de două ori Portugalia la Bienala de la Veneția, în 1982 și 2005; o expoziție a operei sale din anii 1990 este în prezent la Tate Modern (până la 4 noiembrie).

Muzeul Leslie-Lohman va primi un testament de 1 milion de dolari | Muzeului Leslie-Lohman de Artă Gay și Lesbiană din New York i s-a promis un legat de 1 milion de dolari de la filantropul și fotograful Michael Becker, ARTnews raports. Cadoul este cel mai mare din istoria muzeului și va merge spre creșterea dotării instituției, precum și pentru a fi folosit în alte scopuri generale.

Lectură recomandată | În paznic, Tania Bruguera îi dă aluzii Charlotte Higgins despre comisia sa pentru Sala Turbine Tate (deschidere 2 octombrie) și vorbește despre relația dintre artă și activism. Și în Paris Review, Rosanna Warren explorează prietenia Elizabeth Bishop cu suprarealistul francez Max Jacob.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *