Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 28 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Hong Kong închide muzeele publice ca urmare a coronavirusului | Muzeele publice și facilitățile de agrement din Hong Kong au fost închise la nesfârșit pe măsură ce regiunea încearcă să conțină coronavirusul extrem de contagios. Originar din Wuhan, China, virusul a avut deja a provocat închiderea diverselor atracții publice din China pana la noi informatii. De asemenea, călătoria către și dinspre China continentală a fost restricționată. Până acum au fost raportate opt cazuri de coronavirus în Hong Kong, iar un purtător de cuvânt al Art Basel, care urmează să fie deschis pe 19 martie, a spus Ziarul de artă: „monitorizăm îndeaproape evoluțiile […] este prea devreme pentru a putea discuta despre modul în care recentul focar al noului virus va avea impact asupra spectacolului ”.

Hester Diamond (1928-2020) | Filantrop, colecționar de artă și fondator al Proiectului Arhiva Medici, Hester Diamond a murit joi (23 ianuarie). Diamond a început să colecționeze artă contemporană în timp ce avea douăzeci de ani și în aceeași perioadă a organizat o expoziție itinerantă de lucrări de Barbara Hepworth împreună cu soțul ei, dealerul de artă Harold Diamond. În 1970, Diamond a devenit designer de interior timp de aproximativ 20 de ani, după care interesele ei s-au mutat către pictura și sculptura renascentistă și a achiziționat lucrări de Veronese, Pontormo și Bernini, printre altele. De la fondarea institutului de cercetare Medici Archive Project din Florența la începutul anilor 1990, ea a donat lucrări Muzeului de Artă Worcester din Massachusetts și Muzeului Metropolitan de Artă din New York.

Ministrul australienilor indigeni anunță planul de protejare a artiștilor aborigeni | Ken Wyatt, ministrul australienilor indigeni, a anunțat că miniștrii de stat și membrii industriei de artă aborigene din Australia se vor întâlni luna viitoare să lucreze la reforma legislativă care să combată practica „covoarelor”, în care artiștii sunt exploatați de dealer și forțați să producă lucrări neautentice. Dealerii care acționează fără etică în Teritoriul de Nord se pot confrunta deja cu sancțiuni în conformitate cu Codul Artelor Indigene voluntare din 2008, însă practica dealerilor privați care operează independent este în prezent nereglementată.

Capul diavolului atribuit odată lui Gauguin este declarat fals de Getty | Artistul din spatele unei sculpturi din lemn a unui diavol cu ​​coarne din colecția Muzeului J. Paul Getty a fost declarat „necunoscut”, după ce experții muzeului au stabilit că a fost atribuită greșit lui Gauguin. Se consideră că lucrarea a fost achiziționată pentru aproximativ 3 milioane de dolari de către Getty în 2002 și de atunci a apărut în mai multe spectacole muzeale dedicate artistului, inclusiv în cele de la Tate Modern din Londra și Muzeul de Artă Modernă din New York.

Gordon Smith (1919–2020) | Artistul canadian de origine engleză Gordon Smith are a murit la vârsta de 100 de ani. Cunoscut pentru impresiile sale abstracte asupra peisajului local, Smith a fost predat la Vancouver School of Art și la Universitatea British Columbia. În 1996 a primit Ordinul Canadei și în 2000 Ordinul Columbia Britanice.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 4.0)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *