Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 28 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Muzeele finanțate federal se redeschid după închiderea guvernului SUA | Muzeele și galeriile și organizațiile artistice vor redeschide săptămâna aceasta după închiderea parțială a guvernului de 35 de zile s-a încheiat vineri. Dotarea Națională a Artelor se deschide astăzi; muzeele Smithsonian Institution (în afară de Galeria Renwick, care se redeschide la 2 februarie) și Galeria Națională de Artă se redeschid mâine. Muncitorii federali care au fost salariați fără plată în timpul închiderii vor fi acum plătiți, deși nu toți contractanții pot avea dreptul la plata înapoi.

Pictură murală Banksy furată din teatrul Bataclan din Paris | O pictură murală pictat de către artistul de stradă Banksy de pe ușa de ieșire de urgență a Bataclanului, locul unui atac terorist din noiembrie 2015 în care au murit 90 de concertari, a fost furat. Lucrarea, care descrie o figură voalată ambiguă, a apărut în iunie anul trecut. Ușa a fost luată de la fața locului vineri seară, iar Bataclan a confirmat furtul prin intermediul rețelelor sociale sâmbătă dimineață.

Fine Art Group achiziționează divizia de împrumuturi de artă Falcon Group | Fine Art Group, o companie londoneză care consiliază colecționarii de artă, are dobândit Falcon Fine Art, o divizie a Grupului Falcon al lui Kamel Alzarka, care acordă împrumuturi garantate de artă. Directorul executiv al The Fine Art Group, Freya Stewart, numește achiziția o „consolidare a afacerii cu finanțare artistică”, dar nu a dezvăluit condițiile tranzacției.

Johns Hopkins va cumpăra clădirea Newseum cu 372,5 milioane de dolari | Universitatea Johns Hopkins este cumpărare casa Newseum, muzeul dedicat jurnalismului din Washington, DC. Vânzarea pentru 372,5 milioane de dolari va permite universității să își extindă prezența în capitala SUA. Newseum va rămâne la sediul actual pentru restul acestui an, deoarece va găsi un nou site pentru colecții și ceea ce directorul executiv Jan Neuharth descrie ca „o modalitate mai durabilă din punct de vedere financiar”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *