Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 28 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Un tezaur recent descoperit de monede normande dezvăluie o înșelătorie fiscală medievală, spune British Museum | Cea mai mare colecție de monede descoperită din perioada imediată a cuceririi post-normande conține un exemplu timpuriu de evitare a impozitelor, experți la British Museum a spus. Majoritatea celor 2.528 de monede descoperite în ianuarie în Chew Valley din Somerset îl înfățișează fie pe Harold II, fie pe William Cuceritorul. Cu toate acestea, mai mulți au fost identificați ca „muli”, care poartă imaginea unui rege pe cap și a unui altul pe coadă, sugerând că banierul încerca să evite plata impozitelor pentru un design actualizat. Tezaurul a fost descoperit de Lisa Grace și Adam Staples, un cuplu din Derbyshire care îi învăța pe prieteni cum să detecteze metalele.

High Museum of Art din Atlanta primește donații impresioniste și postimpresioniste semnificative | O colecție extinsă de pictură impresionistă și postimpresionistă se îndreaptă la High Museum of Art din Atlanta, după ce instituția a primit recent una dintre cele mai semnificative donații din istoria sa de 114 ani. Cadoul conține lucrări de Monet și Renoir, precum și picturi de Matisse și Sisley, doi artiști nereprezentați anterior la muzeu. Doris și Shouky Shaheen, filantropii din Atlanta, care au oferit grupul de 24 de tablouri din colecția lor personală, vor avea o galerie la muzeu numită în cinstea lor.

Permisiunea de construire acordată pentru proiectul major de artă din Sheffield | Un proiect de artă emblematic care va transforma proprietatea Park Hill din Sheffield a primit permisiunea de construire de către consiliul municipal. Spațiul de artă Park Hill, care a fost proiectat de arhitecții premiați Carmody Groarke, va cuprinde una dintre cele mai mari galerii de artă contemporană din nordul Angliei, studiouri de artiști și spații de lucru pentru afaceri creative, în plus față de studiouri de extindere, cazare și facilități .

Închiderea Nerve Visual Gallery de găzduire a Premiului Turner | Galeria vizuală Nerve din Ebrington Square, Londonderry, care a găzduit Premiul Turner 2013, își va închide ușile definitiv pe 6 septembrie din cauza numărului redus de vizitatori. Galeria, care a găzduit 13 expoziții, de la proiect la proiect, de când a fost redeschisă în 2016, a declarat că nu a primit fonduri de bază în ultimii trei ani. Pe lângă Premiul Turner 2013, câștigat de Laure Prouvost, galeria a prezentat lucrări de Colin Davidson, Anne Tallentire și o expoziție care documentează rolul Londonderry în mișcarea globală pentru drepturile civile.

Werner Kramarsky (1926–2019) | Werner Kramarsky, colecționarul, patronul artei și funcționarul de sănătate publică, decedat la 22 august, la vârsta de 93 de ani. Născut la Amsterdam în 1926, dintr-un tată care era bancher și colecționar de artă, Kramarsky a emigrat în Statele Unite împreună cu familia sa în 1939, înainte de a aduna una dintre cele mai mari colecții private de lucrări pe hârtie. Kramarsky a donat mai mult de 2.000 din aceste lucrări unor instituții, inclusiv MoMA din New York, Muzeele de Artă Harvard din Massachusetts și Muzeul de Artă din Seattle, iar împreună cu soția sa Sarah-Ann a operat un spațiu de artă necomercial, Fifth Floor Foundation, în Manhattan din 1991 până în 2006.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *