Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 28 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Fundația Germană de Artă Pierdută elimină 63 de lucrări Schiele din baza de date | Fundația Germană de Artă Pierdută a fost criticată pentru eliminarea a 63 de opere de artă ale lui Egon Schiele din baza sa publică de artă posibil jefuită de naziști, relatează New York Times. Lucrările au aparținut odinioară colecționarului vienez-evreu Fritz Grünbaum, care a murit într-un lagăr de concentrare în 1941. Potrivit ACUM, dealerii specializați în munca lui Schiele au făcut lobby pentru ca aceștia să fie eliminați din baza de date pe motiv că au fost vândute „echitabile și pătrate” de una dintre rudele lui Grünbaum după război. Colecționarul este hEi contestă această afirmație – sunt susținuți de o hotărâre judecătorească din New York de la începutul acestui an care a ordonat dealerului Richard Nagy să returneze două Schieles din colecție pe baza faptului că au fost jefuite (Nagy face apel la hotărâre).

Georgia întoarce pictura din secolul al XVII-lea în Germania | Autoritățile georgiene au returnat o pictură din secolul al XVII-lea realizată de Pietro Francesco Cittadini, Natură moartă cu iepure (c. 1650) către Germania, raportează Ziarul de artă. Natura moartă, achiziționată pentru prima dată pentru colecția regală saxonă în 1741, se crede că a fost jefuită de trupele Armatei Roșii în timp ce erau depozitate la Palatul Schloss Barnitz spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Ulterior și-a făcut loc într-o colecție privată din Georgia; guvernul georgian compensează actualul proprietar pentru returnarea acestuia în Germania, unde se va alătura altor două picturi Cittadini la Galeria de poze a vechilor maeștri din Dresda.

Galeria de bere Arratia din Berlin se va închide | Fondatorii Arratia Beer Gallery din Berlin, Euridice Arratia și Elizabeth Beer, au avut a anunțat închiderea acestuia. Înființată pentru prima dată în 2006, galeria a lucrat cu artiști precum Maria Anwander, Omer Fast, Mary Reid Kelley, Javier Téllez și Claudia Wieser.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *