Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 27 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Hauser & Wirth deschide un institut non-profit pentru arhivele artiștilor | Galeria Hauser & Wirth a anunțat lansarea unei fundații non-profit pentru păstrarea, catalogarea și digitalizarea arhivelor artiștilor. Institutul Hauser & Wirth din New York își va lansa primele proiecte, inclusiv un catalog raionat de picturi Franz Kline între anii 1950–62, sub conducerea lui Jennifer Gross, fost curator șef și director adjunct al Parcului și Muzeului de Sculpture deCordova din Lincoln, Massachusetts. Institutul va acorda, de asemenea, burse postdoctorale și studii superioare, evaluate la 50.000 de dolari și destinate să susțină un an de cercetare, precum și o bursă pre-doctorală de 10.000 de dolari.

Lucrări Banksy confiscate din expoziția de la Bruxelles | The Guardian raportează că 58 de lucrări ale lui Banksy, vizionate într-o expoziție de la Bruxelles, au fost confiscate de executorii judecătorești pe fondul unei dispute cu privire la faptul că proprietarul lucrărilor – care, potrivit rapoartelor, este galeristul Steve Lazarides – a autorizat expunerea lor. Expoziția este organizată de Strokar Inside, un organism non-profit ai cărui avocați spun că li s-a oferit spectacolul de către compania germană On Entertainment. Strokar Inside a mers în instanță și a cerut ca lucrările, considerate a fi în valoare de 13 milioane de lire sterline, să fie confiscate în timp ce disputa este în curs.

Instanța franceză se pronunță în litigiu cu privire la marca Majorelle | Curtea de Apel din Paris a decis că Fondația Pierre Bergé-Yves Saint Laurent poate continua să utilizeze Majorelle ca denumire comercială pentru Jardin Majorelle din Marrakech, relatează Ziarul de artă. Procesul a fost inițiat în 2013 de Michel Pidancet, nepotul celei de-a doua soții a pictorului Jacques Majorelle, care a construit inițial vila și grădinile în anii 1930 înainte ca aceasta să fie cumpărată și restaurată de Yves Saint Laurent și Pierre Bergé în 1980. instanța s-a pronunțat împotriva cererii lui Pidancet de anulare a mărcii comerciale deoarece nu împărtășea numele sau ADN-ul lui Majorelle.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *