Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 27 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Michael Sorkin (1948–2020) | Arhitectul și criticul american Michael Sorkin are a murit la vârsta de 71 de ani, din complicațiile provocate de Covid-19. Născut în Washington, DC, în 1948, Sorkin a fost critic de arhitectură la Vocea Satului pe parcursul anilor 1980, contribuind la numeroase alte publicații, inclusiv la New York Times, Vanity Fair, și Wall Street Journal. El și-a câștigat reputația pentru contribuțiile polemice la dezbaterile despre democrație în planificarea urbană, durabilitatea și ecologismul în arhitectură și moștenirile modernismului; mai multe colecții ale criticilor sale au fost publicate de atunci la nivel internațional. Studioul Michael Sorkin a fost fondat în anii 1980 la New York, cu prima sa comandă reamenajarea centrului orașului Atlanta, care a fost finalizată în 1986. Proiectele recente includ mai multe reamenajări urbane la scară largă în China. În 2005, Sorkin a fondat institutul Terreform non-profit pentru cercetări urbane.

Kunstmuseum Basel ajunge la un acord cu moștenitorii lui Curt Glaser | Kunstmuseum Basel are a ajuns la un acord cu moștenitorii lui Curt Glaser, un comerciant de artă berlineză din patrimoniul evreiesc a cărui colecție a fost scoasă la licitație în Elveția în 1933, când muzeul a achiziționat 200 de desene și amprente ale sale. Glaser a emigrat în Elveția după ce a fost eliminat de naziști din funcția de director al Bibliotecii de Artă din Berlin. Recunoscând că Glaser a fost victima nazismului, recunoscând totodată că licitația nu a fost forțată și că Glaser ar fi reținut profiturile, acordul dintre Kunstmuseum și moștenitorii lui Glaser prevede că muzeul va păstra operele de artă din colecția sa, dar va pune la o expoziție amplă despre Curt Glaser și va oferi compensații financiare familiei.

IMMA îngrijorată de depozitarea colecțiilor de artă modernă ale statului irlandez | Anul trecut, Muzeul Irlandez de Artă Modernă a scris oficialilor statului să sfătuiască faptul că facilitățile de depozitare pentru colecțiile naționale de artă modernă, în valoare de aproximativ 35 milioane EUR, au scăzut „semnificativ sub standardele muzeelor ​​internaționale”, punând operele de artă în pericol de incendii și daune de inundații. Într-o scrisoare din martie 2019, muzeul a avertizat Biroul de Lucrări Publice că „consecințele daunelor fizice asupra oricăror opere de artă, care ar fi considerate evitabile, ar fi una dintre daunele grave ale reputației atât pentru Imma cât și pentru departament”.

Muzeele independente din Marea Britanie avertizează asupra amenințării insolvenței Un număr de muzee independente din Marea Britanie și-au exprimat îngrijorarea că acestea s-ar putea să nu mai poată redeschide după ce a trecut pandemia coronavirusului. Creswell Heritage Trust și Muzeul Național de Jocuri Video, precum și alte instituții, au lansat contestații pentru a evita insolvența.

Lectură recomandată | În Paris Review, Eseul lui Edwidge Danticat despre pentimenti în opera Pamelei Phatsimo Sunstrum este asociat cu un portofoliu de desene noi și recente ale artistului. Gardianul aduce un omagiu lui Kenny Rogers, care a murit săptămâna trecută; cântărețul de la țară era, de asemenea, după cum scrie Thomas Hobbs, un fotograf talentat. În New York Times, Jason Farago se întreabă cum va arăta lumea artei după coronavirus.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *