Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 27 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Picasso furat și-a revenit după 20 de ani | Un Picasso furat a fost recuperat după 20 de ani de către investigatorul olandez Arthur-Brand. Portretul, cunoscut sub numele de Bustul unei femei (Dora Maar) (1938), a fost preluat de pe iahtul miliardarului saudit șeicul Abdul Mohsen Abdulmalik Al-Sheikh din Antibes, Franța în 1999. Brand a aflat pentru prima dată că lucrarea circula pe piața neagră olandeză în 2015 și a recuperat pictura când a fost folosită ca plată în ceea ce destinatarul său credea că este o afacere legitimă. Respectivul destinatar a luat legătura cu Brand ca răspuns la o contestație și a returnat lucrarea, care a fost acum autentificată de un expert la Pace Gallery din New York.

Purdue Pharma, deținută de Sackler, ajunge la un acord de 270 milioane dolari cu Oklahoma | Purdue Pharma, compania care produce calmantul cu prescripție OxyContin, a ajuns la 270 milioane USD așezare cu statul Oklahoma în legătură cu comercializarea ilegală a drogului, pentru a merge spre un centru de dependență de la Universitatea de Stat din Oklahoma. Purdue Pharma este deținută de unii membri ai familiei Sackler, a căror încredere în Marea Britanie a anunțat luni că vor întrerupe toate donațiile filantropice. Galeria Națională de Portrete și Tate ambii au refuzat în mod public finanțarea suplimentară a Sackler săptămâna trecută.

Panoul german solicită returnarea picturilor lui Bellotto ale lui Hitler moștenitorilor evrei | Comisia consultativă a Germaniei privind întoarcerea artei prădate de naziști are numit pentru restituirea a două picturi ale lui Bernardo Bellotto descendenților lui Max James Emden, un magnat evreu din Hamburg. Emden a avut afacerile, proprietățile și activele financiare confiscate de naziști după ce a fugit de persecuții în Elveția în 1933. În 1937 și-a vândut colecția de artă sub valoarea de piață, iar dealerul Karl Haberstock a cumpărat lucrările Bellotto pentru Hitler în 1938. În prezent Colecția guvernului federal german și moștenitorii lui Emden au petrecut 15 ani luptându-se pentru restituirea lor.

MoMA PS1 se încheie cu un curator care acuză discriminarea de gen, sarcină și îngrijitor | MoMA PS1 a realizat un așezare împreună cu curatorul Nikki Columbus în legătură cu afirmația ei că muzeul a retras o ofertă de muncă atunci când a descoperit că a avut recent un copil. Acordul implică compensații financiare, precum și angajamentul de a actualiza politicile muzeului cu privire la membrii personalului și solicitanții de locuri de muncă care sunt femei, părinți care lucrează sau îngrijitori.

Tate Modern îl depășește pe British Museum ca atracție de top din Marea Britanie | Asociația principalelor atracții ale vizitatorilor (Alva) are dezvăluit că Tate Modern este acum cea mai importantă atracție turistică din Marea Britanie, cu aproape 5,9 milioane de vizitatori în 2018. A depășit British Museum, care a primit 5,8 milioane de vizitatori. Celelalte instituții din primele cinci au fost Galeria Națională, Muzeul de Istorie Naturală și Centrul Southbank. Muzeul Mondial din Liverpool a fost cea mai vizitată atracție din afara Londrei.

Muzeul de Artă Dallas primește daruri majore pentru arta latino-americană | Muzeul de Artă Dallas are primit un fond de achiziție de 1 milion de dolari de la Linda Marcus și dotarea pentru o nouă poziție curatorială de la Jorge Baldor, ambele în sprijinul concentrării sale tot mai mari asupra artei latino-americane. Linda Marcus a donat fondul în memoria soțului ei Stanley Marcus, fost administrator al muzeului care a donat peste 300 de lucrări în viața sa. Baldor este un antreprenor local care a donat anterior cinci lucrări și a sponsorizat o expoziție în 2017.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *