Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 26 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Au fost dezvăluite renovări majore pentru Scottish National Gallery | Planuri pentru un proiect de construcție de 22 milioane de lire sterline la Scottish National Gallery (SNG) au fost dezvăluite ieri (25 septembrie) la Edinburgh. O suită de noi galerii va fi construită pentru a afișa colecția de artă scoțiană a muzeului, în timp ce un amplu proiect de amenajare a teritoriului va oferi un acces mai bun la muzeu din grădinile adiacente Princes Street. Există, de asemenea, planuri pentru afișaje noi care să apară în SNG; acestea vor fi extrase atât din colecțiile scoțiene, cât și din colecțiile internaționale ale muzeului și vor lărgi sfera muzeului pentru a include mai multe lucrări de la începutul secolului XX.

Deborah Marrow se va retrage ca director al Fundației Getty | Trustul J. Paul Getty a anunțat că Deborah Marrow, directorul Fundației Getty, intenționează să se retragă. Marrow, care va renunța la rolul ei în decembrie, dar se va retrage oficial în 2020, a devenit directorul a ceea ce era cunoscut atunci sub numele de Programul de Granturi Getty în 1989, asumându-și poziția actuală în 2004, când a fost înființată Fundația Getty. Fundația Getty gestionează acordarea de subvenții din dotarea J. Paul Getty Trust pentru o gamă largă de proiecte de cercetare și conservare; în timpul mandatului lui Marrow, a acordat aproape 8.000 de subvenții în peste 180 de țări.

Proteste pentru nominalizarea la premiul Turner a lui Luke Willis Thompson | Includerea lui Luke Willis Thompson în expoziția Premiului Turner a făcut obiectul unor proteste la Tate Britain marți (25 septembrie), ARTnews rapoarte. Protestele au fost organizate de un colectiv cunoscut sub numele de BBZ London, pentru a critica utilizarea de către Thompson a unor narațiuni referitoare la brutalitatea poliției împotriva oamenilor de culoare în munca sa. Grupul purta tricouri cu sloganul „Durerea neagră nu este pentru profit”.

Premiul Nasher pentru sculptură acordat lui Isa Genzken | Centrul de sculptură Nasher din Dallas a premiat Premiul Nasher 2019 pentru artistul german Isa Genzken. În timpul unei cariere care se întinde pe parcursul a patru decenii, Genzken a lucrat cu o gamă variată de materiale și suporturi; lucrarea sa a fost inclusă la Bienala de la Veneția și Documenta, în timp ce Muzeul de Artă Modernă din New York a afișat o anchetă a operei sale în 2013. Câștigătorii anteriori ai Premiului Nasher anual, care este acum la al patrulea an, sunt Theaster Gates Pierre Huyghe și Doris Salcedo. Genzken va primi premiul de 100.000 de dolari într-o ceremonie din luna aprilie a anului viitor.

Sotheby’s Cécile Verdier înlocuiește președintele Christie’s France | Cécile Verdier, vicepreședintele Sotheby’s France, va deveni următorul președinte al Christie’s France, odată ce actualul președinte François de Ricqlès va demisiona în iunie, Ziarul de artă rapoarte. De Ricqlès, care a condus Christie’s France din 2010, intenționează să înființeze o afacere de consiliere de artă.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *