Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 26 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Directorul Jeu de Paume, Marta Gili, va demisiona | Marta Gili, directorul Jeu de Paume din Paris, se retrage. Într-o declarație emisă ieri seară, s-a confirmat că regizorul catalan, care conduce centrul de fotografie din 2006, va pleca în octombrie pentru a continua alte proiecte artistice în Spania. Explicându-i decizia de a Le Figaro, Gili a spus: „Cred că munca mea pentru Jeu de Paume este terminată […] și trebuie să știi cum să renunți cât timp ești înainte. ‘

Înalta curte britanică decide că pictura lui Giotto a părăsit Italia în mod ilegal | Un judecător al înaltei instanțe din Londra a decis săptămâna aceasta că un tablou de Giotto, adus în Marea Britanie din Italia în 2007, a fost exportat ilegal – și că, prin urmare, Arts Council England avea dreptate să nu acorde o licență pentru ca lucrarea să fie exportată în Elveția. . Ziarul de artă rapoarte că colecționarul Kathleen Simonis, care a cumpărat tabloul (considerat a fi atunci de un artist necunoscut din secolul al XIX-lea) la Florența în 1990, intenționează să facă apel la hotărâre pe motiv că legile italiene de export sunt incompatibile cu legislația UE privind libera circulație a mărfurilor . Valoarea estimată a picturii este de 10 milioane de lire sterline.

Directorul Muzeului Powerhouse demisionează pe fondul strângerii de fonduri | Dolla Merrillees, director al Muzeului Powerhouse din Sydney din 2016, a demisionat. S-a confirmat săptămâna aceasta că Merrillees, care se află în prezent în concediu personal, nu se va întoarce sau nu va solicita noul rol creat de șef executiv, care urmează să înlocuiască funcția de director. Știrea apare pe fondul unui eveniment de strângere de fonduri organizat la muzeu în februarie; Rețeaua australiană ABC a raportat la începutul acestei săptămâni că Centrul MAAS pentru moda Ball a strâns 78.500 de dolari, în timp ce îi costă pe contribuabili peste 215.000 de dolari.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 3.0; imagine originală decupată)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *