Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 26 aprilieMichael Wolf (1954–2019) | Fotograful german Michael Wolf a murit brusc la casa sa din Hong Kong la vârsta de 64 de ani. Cunoscut pentru capturarea clădirilor și a oamenilor din întinse metropole din lume, opera lui Wolf l-a dus în mega-orașe precum Tokyo, Hong Kong, precum și Paris și Chicago. Născut la München, Wolf a lucrat ca fotoreporter înainte de a se concentra pe propriile sale proiecte în 2001. A câștigat prestigiosul premiu World Press Photo în 2005 și 2010.

Dezvăluită lista scurtă a Muzeului Anului din Marea Britanie | Fondul de artă a anunțat cei cinci candidați pentru premiul Muzeul Anului pentru 2019. Cei cinci concurenți sunt HMS Caroline din Belfast, Nottingham Contemporary, Muzeul Pitt Rivers din Oxford, Muzeul Național de Istorie St Fagans de lângă Cardiff și V&A, Dundee. Premiul, acordat unui nominalizat pentru imaginația și inovația sa, va fi acordat la o ceremonie din 3 iulie, muzeul câștigător primind 100.000 de lire sterline.

Artiștii îl critică pe Tate pentru reluarea legăturilor cu Anthony d’Offay | Artiști, curatori și alți membri ai lumii artei a fost scris o scrisoare deschisă prin care se critica decizia Tate de a-și continua relația cu dealerul și colecționarul de artă Anthony d’Offay, la un an după ce acuzațiile sexuale i-au fost aduse de trei femei. Tate și National Galleries of Scotland au întrerupt contactul cu d’Offay în ianuarie 2018, dar la începutul acestei luni The Times (£) raportat că lucrează din nou împreună. Scrisoarea, care avea 41 de semnatari vineri dimineață, insistă asupra faptului că Tate ar trebui să întrerupă toate legăturile cu d’Offay și să efectueze o anchetă internă completă.

Pretinde moștenitoare și filantrop de artă găsit vinovat de furt de către tribunalul din New York | Anna Delvey (numele real Anna Sorokin), socialita germano-rusă care a încercat să-i convingă pe alții că este o moștenitoare miliardară a fost găsit vinovat a mai multor acuzații după un proces de o lună. Delvey, care a încercat să obțină împrumuturi de milioane de dolari de la investitori, aparent pentru a construi o fundație de artă în New York, a fost găsit vinovat sau furt și furt de opt acuzații. Instanța își va pronunța sentința pe 9 mai, Delvey urmând să se confrunte cu până la 15 ani de închisoare.

Lectură recomandată | În Ziarul de artă, Martin Bailey își prezintă noua carte cu dezvăluirea de început că iubitul, modelul și muza lui Van Gogh, prostituata Sien Hoornik, s-a înecat. Pe site-ul BBC, Devon Van Houten Maldonado întreabă artiștii și curatorii: „Cum va arăta arta peste 20 de ani?”

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *