Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 25 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Hoții fac raid la tezaurul istoric la palatul regal din Dresda | În jurul orei 5 dimineața din această dimineață (25 noiembrie), poliția din Dresda a fost avertizat la o spargere la seiful verde al fostului palat regal, Residenzschloss, care găzduiește una dintre cele mai mari colecții de arte decorative și bijuterii din Europa. Marion Ackermann, directorul colecțiilor de artă din Dresda, a confirmat în această după-amiază că hoții au sustras trei seturi de bijuterii cu diamante – o parte a tezaurului acumulat de Augustus cel puternic în secolul al XVIII-lea. Ackermann a spus că este imposibil să se pună o valoare financiară asupra obiectelor lipsă, care sunt „prea cunoscute” pentru a fi vândute pe piață. În momentul redactării acestui document, seiful verde este închis publicului, în timp ce autorii rămân fuga.

Manifestul alegerilor generale ale Partidului Conservator promite 250 de milioane de lire sterline pentru cultură | Manifestul electoral al Partidului Conservator, care a fost lansat de premierul britanic Boris Johnson în Telford ieri după-amiază, promite să înființeze un fond de 250 de milioane de lire sterline pentru sprijinirea bibliotecilor și muzeelor ​​locale. Partidul Conservator l-a numit „cel mai mare program de capital cultural dintr-un secol”. Manifestul oferă, de asemenea, „primă pentru arte” de aproximativ 109 milioane de lire sterline pentru școlile secundare, pentru a finanța „activități îmbogățitoare pentru toți elevii” și un angajament de a menține intrarea gratuită la muzeele naționale – acesta din urmă este, de asemenea, promis în manifestele ambelor Muncă si Liberal-Democrați, în timp ce manifestul Labour include un angajament pentru un fond de capital cultural de 1 miliard de lire sterline, ale cărui detalii au fost lansate și noaptea trecută, la un eveniment în estul Londrei.

Personalul de la MOCA din Los Angeles caută să se unească | Vinerea trecută (22 noiembrie), un grup de peste 50 de angajați la Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles și-au anunțat intenția de a se sindicaliza cu Federația Americană a angajaților de stat, județeni și municipali. Membrii personalului menționează salariile, condițiile de muncă și „lipsa de transparență” din instituție ca fiind principalele motive care stau la baza acestei mișcări, care vine ca urmare a unui număr recent de împingeri către sindicalizare din partea personalului din muzeele americane, inclusiv Guggenheim si Muzeul Nou în New York și Muzeul de artă Frye în Seattle. Într-o declarație furnizată către LA Times, un reprezentant pentru muzeu a spus: „Deși respectăm dreptul angajaților de a decide dacă doresc sau nu să fie reprezentați de un sindicat, nu credem că acest sindicat este în interesul angajaților noștri sau al muzeului”.

Matteo Salvini lovește o sculptură care îl arată împușcând refugiați | Politicianul italian Matteo Salvini, liderul partidului Ligii de extremă dreapta, are a criticat o sculptură de artistul italian Salvatore Scuotto care îl înfățișează împușcând doi refugiați. Opera de artă, intitulată Mântuirea zeului s-a terminat! (The Free Ride is Over), este inclus în expoziția „Virginem = Partena” de la galeria Nabi Interior Design din Napoli. Salvini a cerut scoaterea operei de pe ecran, în timp ce Scuotto a explicat despre lucrarea sa că „am vrut să reprezint [Salvini] ca un băiat mare care joacă un joc video populat de zombi.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *