Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 25 iunieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

David Goldblatt (1930–2018) | Fotograful David Goldblatt a murit la vârsta de 87 de ani, a anunțat astăzi galeria sa. Născut în apropiere de Johannesburg în 1930, Goldblatt a început să facă fotografii în 1948. Lucrând aproape în întregime în alb și negru, a cronicizat nedreptățile instituționale din Africa de Sud din epoca apartheidului și a documentat comunități din toate categoriile sociale și din medii rasiale. După sfârșitul Apartheidului, Goldblatt a continuat să exploreze și să expună tensiunile și nedreptățile din toată țara. Mai devreme anul asta, o retrospectivă majoră a operei sale a avut loc la Centrul Pompidou din Paris, pentru care Goldblatt însuși a oferit comentarii și textul pentru subtitrări.

Chagall înapoi la vedere la National Gallery of Canada | O pictură a lui Marc Chagall care a stârnit o controversă la nivel național când a fost aproape dezaccesionată la începutul acestui an a revenit pentru a fi expusă la Galeria Națională a Canadei din Ottawa. Ziarul de artă raportează acel artist turnul Eiffel (1929) s-a întors în expoziție permanentă sâmbătă, fiind inițial înlăturat când galeria a anunțat planuri de vânzare. Vânzarea propusă a fost destinată finanțării achiziției unui tablou de Jacques-Louis David.

Proprietarul galeriei arestat după protestul OxyContin | Proprietarul galeriei Fernando Luis Alvarez a fost arestat pentru rolul său în instalarea unei mari sculpturi din oțel a unei linguri de heroină arse în afara sediului din Connecticut al companiei farmaceutice Purdue Pharma, relatează New York Times. Lucrând cu sculptorul Domenic Esposito, participă la o expoziție numită „Opioid: Express Yourself”, în prezent la Galeria Alvarez, se spune că Fernando Luis Alvarez a intenționat instalarea ca un gest de protest împotriva rolului lui Purdue în producția opioid OxyContin.

Tania Coen-Uzzielli a fost numită director al Muzeului de Artă din Tel Aviv | Tania Coen-Uzzielli a fost numit ca următorul regizor al Muzeului de Artă din Tel Aviv, instituția a confirmat săptămâna trecută. Coen-Uzzielli, care este în prezent șef de servicii curatoriale la Muzeul Israel din Ierusalim, va înlocui Suzanne Landau, care se va retrage la sfârșitul anului după șase ani la conducerea muzeului.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *