Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 24 maiRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Vizitați Flandra pentru a achiziționa Castelul Elewijt al lui Rubens | Un castel deținut odinioară de Peter Paul Rubens în Elewijt, Belgia, urmează să fie dobândit de către comisia de turism Visit Flanders. Pictorul a locuit la castelul Elewijt, cunoscut și sub numele de „Castelul Het Steen”, în ultimii cinci ani din viața sa, pictând acolo o serie de capodopere, inclusiv O vedere a lui Het Steen în dimineața devreme (c. 1636). Castelul a fost scos la vânzare în februarie, cu un preț cerut de 4 milioane de euro. Peter De Wilde, CEO al Visit Flanders, a scris astăzi (24 mai) pe Twitter că „intenționăm să dăm [the castle] înapoi la comunitate, locuitorii și vizitatorii deopotrivă ‘.

Rebecca Pow îl înlocuiește pe Michael Ellis în funcția de ministru al artelor din Marea Britanie | Rebecca Pow a fost numit Subsecretar de stat parlamentar la Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport. Ea îl înlocuiește pe Michael Ellis, care ocupase postul din ianuarie 2018; Ellis a devenit ministru de stat la Departamentul pentru transporturi.

Galeria de artă Aberdeen primește 1 milion de lire sterline de la BP | Galeria de artă Aberdeen, care urmează să se redeschidă în această toamnă, după o reamenajare de patru ani, a fost dat 1 milion de lire sterline de către compania petrolieră BP. Ca parte a acordului, BP Portrait Award va reveni la galerie anul viitor, iar o secțiune a noii extensii de la etajul al doilea va fi denumită „Galeriile BP”.

Artefacte asiatice furate de la muzeul Bath au fost recuperate – într-o stare defectă | Optsprezece artefacte care au fost furate de la Muzeul de Artă din Asia de Est din Bath au fost recuperat de către poliție. Toate au fost deteriorate într-o oarecare măsură; un castron din dinastia Ming a fost returnat muzeului în cioburi, iar capacul unei cutii rare de bambus în formă de crab a fost rupt grav. Mai lipsesc peste 20 de opere de artă furate.

Lectură recomandată | Betsy Morais a participat la o repetiție pentru un spectacol „balet kink” la petrecerea tinerilor colecționari din Muzeul Guggenheim New Yorkeză. În London Review of Books, Nicholas Penny discută diferitele istorii ale nudurilor masculine și feminine din Renaștere.

Știrile de artă zilnice vor reveni marți, 28 mai.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *