Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 24 iunieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Peter Selz (1919–2019) | Istoricul de artă și curatorul Peter Selz, care a fost directorul fondator al Muzeului de Artă Berkeley de la Universitatea din California, a decedat la vârsta de 100 de ani. Selz a fost curator de pictură și sculptură la MoMA între 1958 și 1964, timp în care a organizat expoziția-reper „New Images of Man” (1959) și a comandat sculptura autodistructivă a lui Jean Tinguely. Omagiu adus New Yorkului (1960). A devenit director la Berkeley în 1965, unde a lucrat până în 1973.

Muzeele din Berlin fac apel la Curtea Supremă a SUA pentru comoara Guelph | Fundația Patrimoniului Cultural Prusian are indicat că va face apel la Curtea Supremă a Statelor Unite cu privire la disputata comoară Guelph. O cerere pentru comoară a fost depusă în Statele Unite de către un consorțiu al moștenitorilor comercianților de artă evrei din 2017, care susțin că vânzarea celor 42 de lucrări medievale a fost făcută sub constrângere către statul Prusia în 1935. Un apel formulat de fundație la Curtea de Apel SUA pentru Circuitul Districtului Columbia a fost respins săptămâna trecută. Fundația Patrimoniului Cultural Prusian susține că vânzarea nu a fost făcută sub constrângere și că cazul nu ar trebui să fie audiat în Statele Unite.

Gagosian numește co-fondatorul Artsy în calitate de consilier | Gagosian are angajat Sebastian Cwilich, care a cofondat platforma online de colecționari Artsy în 2010, în calitate de consilier senior cu fracțiune de normă. Numirea marchează o extindere a departamentului tehnologic al lui Gagosian, care a fost înființat anul trecut cu numirea primului director tehnologic al mega-galeriei.

Lectură recomandată | În New York Times Nancy Coleman relatează că, de când Biblioteca Națională de Sunet din Mexic a anunțat săptămâna trecută că a descoperit prima înregistrare audio cunoscută a vocii Fridei Kahlo, mulți au pus la îndoială identitatea vorbitorului. Știri Artnet prezintă un profil al lui Patrick Drahi, miliardarul francez care a cumpărat Sotheby’s săptămâna trecută. Si FT a luat masa cu un alt miliardar francez, Bernard Arnault, în restaurantul fundației Louis Vuitton din Paris (așa cum spune proprietarul său, Arnault, „Totul este bine aici”).

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *