Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 24 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Judecătorul SUA dispune returnarea basoreliefului persan în Iran | Un judecător de la Curtea Supremă din New York a decis că un basorelief persan datând de aproximativ 500 î.Hr. trebuie returnat Iranului, raportează New York Times. Artefactul de calcar a fost vizibil la târgul de artă TEFAF New York din octombrie, adus de dealerii cu sediul la Londra Rupert Wace și Sam Fogg, când a fost confiscat de autoritățile statului. Potrivit anchetatorilor, acesta a fost furat din ruinele Persepolisului la mijlocul anilor 1930, înainte de a-și găsi locul în colecția Muzeului de Arte Frumoase din Montreal. Wace și Fogg, ACUM rapoartele afirmă că obiectul a fost cumpărat legal de la compania de asigurări a muzeului după ce a fost recuperat în urma unui furt din 2011.

Muzeul de Artă Cleveland fondează un centru de conservare a picturii chineze | Muzeul de Artă din Cleveland este de a stabili a fost anunțat ieri un nou centru de conservare dedicat picturilor chinezești. Centrul va fi finanțat datorită unei donații de 1,5 milioane de dolari de la filantropii iunie și Simon KC Li, care corespunde unei subvenții de finanțare din partea Fundației Andrew W. Mellon.

Înregistrați o perioadă de vânzări de șase luni pentru Christie’s | Christie’s a înregistrat cele mai mari vânzări înregistrate vreodată pe o perioadă de șase luni, Artnet rapoarte, atingând un total de aproape 4 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2018. Acest total record, cu 26% mai mare decât cifrele realizate în aceeași perioadă a anului trecut, a fost atins în mare parte prin vânzarea de 835 milioane dolari din colecția Rockefeller.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *