Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 24 februarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Răspândirea coronavirusului determină închiderea muzeelor ​​din nordul Italiei | Muzeele din șapte regiuni ale Italiei – Lombardia, Piemont, Veneto, Emilia-Romagna, Liguria, Trentino-Alto Adige și Friuli-Venezia Giulia – au fost obligați să-și închidă ușile sau implementați restricții, datorită răspândirii coronavirusului în nordul Italiei. Colecția Peggy Guggenheim din Veneția și Fondazione Prada din Milano sunt printre muzeele afectate de această acțiune fără precedent, majoritatea muzeelor ​​din cele șapte regiuni fiind sfătuiți să rămână închise cel puțin o săptămână. Carnavalul de la Veneția, care era programat să se încheie marți, 24 februarie, a fost, de asemenea, scurtat. Peste 200 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Italia, cu șase decese raportate la momentul scrierii (24 februarie).

Colecționarul intentează un proces pentru 1 milion de dolari împotriva Universității Princeton | Un colecționar din New York a intentat un proces împotriva Universității Princeton. Vincent Fay susține că universitatea a fost de acord să cumpere de la el 17 lucrări, în valoare totală de 945.000 de dolari, dar că nu a reușit să plătească a doua din cele 472.500 de tranșe, care trebuia să aibă loc în 2018. Procesul susține că Princeton a pus la îndoială originile, autenticitatea și valoarea a șapte dintre lucrările oferite de Fay și care cereau returnarea primei sale plăți, dar Fay susține că aceste preocupări nu sunt „documentate sau susținute de experți numiți”. Detaliile operei de artă nu au fost dezvăluite.

Yona Friedman (1923-2020) | Yona Friedman, arhitectul, planificatorul urban și designerul francez de origine maghiară, a murit la vârsta de 96 de ani. Friedman a ajuns la evidență în anii 1950 cu manifestul său Arhitectură mobilă (1956), în care a articulat o teorie a planificării urbane care a susținut o abordare mai flexibilă a planificării și a infrastructurii pentru a permite mobilitatea socială.

Jack Youngerman (1926-2020) | Pictorul american Jack Youngerman a murit la vârsta de 93 de ani. În anii de după apariția expresionismului abstract, Youngerman a produs picturi abstracte vii care au evitat suprafețele gestuale și texturate favorizate de pictorii Ab-Ex. Picturile și construcțiile sale au fost prezentate alături de lucrările lui Jo Baer, ​​Agnes Martin și Kenneth Noland în expoziția de grup „Pictura sistemică” din 1966 la Muzeul Guggenheim din New York, care a găzduit o retrospectivă a operei lui Youngerman în 1986.

Sotheby’s mută vânzările din Hong Kong către New York | Promis de focarul de coronavirus din China, Sotheby’s sa mutat vânzările sale de artă modernă și contemporană din Hong Kong către New York. Vânzarea va avea loc acum din 16 aprilie în sediul central al Sotheby din partea de jos a East Side din Manhattan.

Sculptura nazistă a Andrea della Robbia a fost restituită Germaniei | Guvernul italian s-a intors o sculptură a Mariei Magdalena de Andrea della Robbia în Germania, în cadrul unei ceremonii la care au participat miniștrii culturii celor două națiuni, Dario Franceschini și Monika Grütters, la 21 februarie. Sculptura fusese în posesia unei reprezentanțe din München, al cărei proprietar a fost nevoit să-și vândă colecția în 1936; ulterior a fost cumpărat de la un cont italian de Hermann Göring, comandantul Luftwaffe. După război, sculptura a fost trimisă în mod eronat în Italia în 1954.

Lectură recomandată | În Timpuri financiare (£), James Shotter raportează despre demisia lui Dariusz Stola din funcția de director al muzeului Polin pentru istoria evreilor polonezi; Stola a fost ales să conducă instituția pentru un al doilea mandat, dar guvernul naționalist din Polonia refuzase să-și confirme numirea de mai bine de opt luni. În Ziarul de artă, Philip Dodd solicită lumii artei occidentale să intervină și să asiste instituțiile din China în timpul epidemiei de coronavirus.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *