Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 23 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

ONU îl numește pe Olafur Eliasson ambasador pentru climă | Artistul danez-islandez Olafur Eliasson a fost numit ca ambasador de bunăvoință pentru a pleda pentru reforma climei de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Obiectivele rolului nou creat sunt descrise pe site-ul web al PNUD ca fiind „de a pleda pentru acțiuni climatice urgente, de a ajuta PNUD să sensibilizeze și să mobilizeze sprijinul […] prin proiecte care promovează energia regenerabilă, reduc emisiile de CO2 și protejează planeta noastră ‘. Eliasson a documentat impactul cultural și de mediu al schimbărilor climatice în multe dintre lucrările sale de-a lungul anilor.

Wim Crouwel (1928–2019) | Designerul și tipograful olandez Wim Crouwel a murit, la vârsta de 90 de ani. Crouwel a proiectat numeroase afișe, cataloage și expoziții la Muzeul Stedelijk din Amsterdam și Abbemuseum din Eindhoven de la mijlocul anilor 1960; a creat mai multe fonturi, dintre care cel mai cunoscut este New Alphabet (1967), iar în 1970 a proiectat Pavilionul olandez la Expoziția mondială de la Osaka. În perioada 1985–93, a fost directorul Muzeului Boijmans van Beuningen din Rotterdam.

Baza de date AI pentru a elimina 600.000 de imagini după ce artiștii expun părtinire | Baza de date ImageNet, utilizată de companiile de tehnologie și laboratoarele academice pentru a instrui inteligența artificială pentru a recunoaște oamenii și obiectele din imagini, va elimina aproape jumătate din imaginile sale de oameni. Decizia vine după lansarea la începutul acestei luni de Ruleta ImageNet, un proiect online al artiștilor Trevor Paglen și Kate Crawford, care a prezentat dovezi ale prejudecății rasiale și de gen.

Scottish Gallery va deveni angajat | Scottish Gallery – cea mai veche galerie de artă comercială din Scoția, deschisă în 1842 – vor fi dobândite de către un angajat Ownership Trust în acest octombrie. Directorul galeriei, Guy Peploe, a fost de acord să vândă pachetul de 50% din afacere către trust, printr-o mișcare menită să asigure continuitatea dreptului de proprietate. Peploe a spus: „Aștept cu nerăbdare mulți ani de implicare într-o structură rezistentă la viitor, care ar trebui să vadă The Scottish Gallery trecând de la bicentenar”.

Renovarea Muzeului Paisley primește 2 milioane de lire sterline de la guvernul scoțian | O renovare de 42 de milioane de lire sterline a Muzeului Paisley, care urmează să fie finalizată în 2022, a primit 2 milioane de lire sterline din fondul de subvenționare a capitalului de regenerare al guvernului scoțian. Firma de arhitectură AL_A, condusă de Amanda Levete, realizează reproiectarea.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *