Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 23 maiRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Judith Kerr (1923–2019) | Scriitoarea și ilustratoarea pentru copii Judith Kerr, cunoscută mai ales pentru Tigrul care a venit la ceai si Eu pot serial, a murit la vârsta de 95 de ani. Născută la Berlin, Kerr și familia ei au fugit din Germania în 1933, petrecând timp în Elveția și Franța înainte de a se stabili în Marea Britanie, unde a trăit pentru tot restul vieții. A publicat peste 30 de cărți, de la cărți ilustrate la romane clasice pentru copii, cum ar fi Când Hitler a furat iepure roz.

Dezvăluite modele pentru parcurile din Turnul Eiffel | Studioul britanic de arhitectură peisagistică Gustafson Porter și Bowman, împreună cu specialiștii în conservare Atelier Monchecourt și Co și firma de design urban Sathy, a fost selectat pentru a reproiecta zonele din jurul Turnului Eiffel din Paris. Planul, pe care arhitecții l-au numit „One Line”, va crește cantitatea de spațiu verde de ambele părți ale reperului. Proiectul de 39 de milioane de dolari va fi realizat în etape, primul urmând să fie finalizat până în 2023 și al doilea până în 2030.

Premiul Joan Miró acordat lui Nalini Malani | Artistul indian Nalini Malani, cunoscut pentru arta ei de instalare captivantă și încărcată politic, are castigat Premiul Joan Miró din 2019. Premiul bienal, care este acordat de Fundació Joan Miró împreună cu banca La Caixa, vine cu un premiu de 70.000 € și o expoziție individuală la fundația din Barcelona. Spectacolul lui Malani este programat să aibă loc în 2020.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *