Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 23 aprilieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Monir Shahroudy Farmanfarmaian (1922–2019) | Artistul iranian Monir Shahroudy Farmanfarmaian are decedat. Farmanfarmaian a studiat artele plastice la Universitatea din Teheran înainte de a se muta la New York la mijlocul anilor 1940, unde a studiat la Universitatea Cornell și la Parsons School of Design și a început o carieră în ilustrația modei. La întoarcerea în Iran la sfârșitul anilor ’50, Farmanfarmaian a întâlnit mozaicurile din moscheea Shah Charegh din Shiraz, ceea ce a inspirat-o să înceapă realizarea de lucrări de artă folosind sticlă cu oglindă neuniformă – materialul pentru care este cea mai cunoscută. Deși Farmanfarmaian a fost exilată la New York în timpul Revoluției Islamice, ea s-a întors la Teheran în 2004, unde s-a deschis în 2017 un muzeu dedicat operei sale.

Jayne Wrightsman (1919–2019) | Colecționarul și patronul de artă Jayne Wrightsman a murit la vârsta de 99 de ani. Împreună, Jayne și Charles Wrightsman, care au murit în 1986, au construit una dintre cele mai semnificative colecții de arte decorative franceze din secolul al XVIII-lea din America, pe care ulterior au donat Muzeul Metropolitan de Artă. Numeroase picturi europene importante au fost, de asemenea, donate muzeului, al cărui Wrightsman a fost emireta administrator, de-a lungul anilor. Personalul și administratorii Met au plătit tribut lui Jayne Wrightsman ca „unul dintre cei mai generoși binefăcători din istoria muzeului”.

Gabriela Rangel a fost numită director artistic al MALBA din Buenos Aires | Muzeul de artă latino-americană din Buenos Aires are numit Gabriela Rangel este noul său director artistic. Rangel îi succede lui Agustín Pérez Rubio, care a renunțat după patru ani în 2018. Rangel își va părăsi funcția actuală de director de arte vizuale și curator șef al Societății Americii din New York, unde în timpul mandatului său de cincisprezece ani a supravegheat peste 35 de ani. expoziții.

Ministerul francez al culturii diferă licența de export Rembrandt | Ziarul de artă rapoarte că Luvru intenționează să cumpere un tablou Rembrandt din colecția Rothschild din Franța. Purtătorul standard (1636), care se află în colecția Rothschild de peste 180 de ani, a fost desemnată comoară națională de ministerul culturii franceze, amânând astfel licența de export a tabloului cu 30 de luni pentru a permite Luvrului să strângă fonduri pentru achiziția sa . Valoarea estimată a picturii este în prezent nedezvăluită.

Academia de Arte Frumoase din Pennsylvania primește 8 milioane de dolari de la fostul voluntar | Estelle Rubens, fostă voluntară la Academia de Arte Frumoase din Pennsylvania, care a murit în ianuarie 2018, a legat un fond de dotare în valoare de aproape 8 milioane de dolari pentru instituție. Fondul de burse de călătorie Raymond D. și Estelle Rubens este unul dintre cele mai mari cadouri primite vreodată de PAFA. Potrivit președintelui academiei David R. Brigham, „Știam că urmează moștenirea. Dar nu aveam nici o idee despre magnitudine.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *