Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 22 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Opt artiști se retrag din Bienala Whitney | Opt artiști au a întrebat ca lucrările lor să fie eliminate din Bienala Whitney. Patru și-au anunțat decizia vineri, 22 iulie, invocând „inerția” Muzeului Whitney cu privire la cererile de eliminare a lui Warren B. Kanders din funcția sa de vicepreședinte al consiliului; alți patru artiști, inclusiv colectivul Forensic Architecture din Londra, și-au anunțat retragerea în ziua următoare. La 17 iulie, un eseu în Artforum intitulată „The Tear Gas Biennial”, de artiștii Hannah Black, Ciarán Finlayson și Tobi Haslett, a cerut artiștilor să boicoteze Bienala în semn de protest față de producția și vânzarea de gaze lacrimogene fabricate de o filială a companiei Safariland, din care Kanders este președinte și CEO.

Marisa Merz (1926–2019) | Sculptorul italian Marisa Merz are decedat la 93 de ani. Născută la Torino în 1926, Merz nu și-a început cariera artistică decât la 40 de ani, când a început să creeze telefoane abstracte pentru fiica ei din benzi de aluminiu din bucătărie. Merz a continuat să creeze sculpturi cu materiale obișnuite, frecvent domestice, iar de la mijlocul anilor 1960 s-a implicat în grupul Arte Povera din Torino; Merz a rămas singura femeie asociată cu mișcarea. În 2013, a fost distinsă cu un leu de aur pentru realizarea vieții la Bienala de la Veneția; în 2017 a avut o retrospectivă majoră la Met Breuer.

César Pelli (1926–2019) | César Pelli, arhitectul argentinian-american cel mai cunoscut pentru zgârie-nori eleganți pe care i-a proiectat în marile orașe din întreaga lume, are decedat la vârsta de 92 de ani. Cele mai faimoase lucrări ale lui Pelli includ World Financial Center, New York (finalizat în 1988), One Canada Water, Londra (1991) și Petronas Towers din Kuala Lumpur (1988), pentru care a primit Premiul Aga Khan pentru arhitectură în 2004. Între 1977 și 1984, Pelli a fost decan al Școlii de Arhitectură Yale.

Palais de Tokyo o numește pe Emma Lavigne ca președintă | Palais de Tokyo din Paris are numit Emma Lavigne este noul său președinte. Lavigne, în prezent președinte al Centrului Pompidou-Metz, va deveni prima femeie care va conduce instituția.

Recomandarea lecturii | În Paris Review, James Sturm discută despre „inteligența grafică subtilă” a lui William Gropper Alay-Oop (1930) – un important precursor al romanului grafic modern.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *