Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 22 februarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Colectiv de artă indoneziană pentru a curăța Documenta 15 | Era a anunțat astăzi, colectivul de artiști indonezieni Ruangrupa va fi următorul director artistic al Documenta 15 în 2022. Este pentru prima dată când un colectiv de artiști este selectat pentru a curăța evenimentul quinquenal din Kassel, Germania. Ruangrupa, care este format din 10 persoane, a fost fondată în 2000 în Jakarta, Indonezia și organizează numeroase expoziții și evenimente culturale în țară și în străinătate. Vorbind în numele colectivului, artistul Farid Rakun spune: „Dacă Documenta a fost lansată în 1955 pentru a vindeca rănile de război, de ce nu ar trebui să ne concentrăm Documenta 15 pe rănile actuale, în special pe cele înrădăcinate în colonialism, capitalism sau structuri patriarhale.

Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg a fost evacuat după amenințări cu bomba | Joi după-amiază, personalul și vizitatorii au fost nevoiți să părăsească Muzeul Schitul de Stat din cauza unei sperieturi de bombe, relatează Artnet. Se spune că amenințarea anonimă, trimisă în conturile de e-mail ale mai multor angajați Hermitage, ar fi fost trimisă și altor organizații culturale din oraș, inclusiv Teatrului Mariinsky, școlilor și universităților. Deși se crede că este o farsă, muzeul rămâne închis temporar și încă nu a anunțat când se va redeschide.

Muzeul Artelor Bronx numește noi membri ai consiliului | Muzeul Artelor din Bronx a anunțat va primi câțiva membri noi în consiliul său de administrație, inclusiv Angel Otero, Dana Emmott, Debbie Landau, Karen Robinovitz, Mark Lu, Nathaniel Wilcox și Susan Hinkson. Directorul executiv Deborah Cullen comentează: Ele întruchipează resursele uriașe pe care comunitatea noastră le poate oferi și ne vor ajuta să ne ajutăm în continuare să realizăm potențialul acestui muzeu prin gama lor de abilități și experiențe.

Lectură recomandată: Mark Brown la Gardianul explică proiectul de digitalizare al Art UK, care va pune online 150,00 lucrări sculpturale proprietate publică în Marea Britanie | Skye Sherwin la Gardianul sărbătorește ziua de naștere a pictorului suprarealist Dorothea Tanning înainte de expoziția sa la Tate Modern

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *