Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 22 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Udo Kittelmann va demisiona din funcția de director al muzeelor ​​din Berlin | Udo Kittelmann are a anunțat intenția sa de a demisiona din funcția de director al Nationalgalerie Staatliche Museen zu Berlin (Muzeele de Stat din Berlin) când contractul său expiră în octombrie anul viitor. EuÎn rolul său, Kittelman supraveghează cinci dintre cele mai importante muzee din Berlin, inclusiv Alte Nationalgalerie și Hamburger Bahnhof. În timpul mandatului său de 12 ani, Kittelmann a supravegheat renovarea de 101 milioane de euro a Neue Nationalgalerie, care urmează să fie finalizată anul viitor, în timp ce curăță și expoziții majore ale lui Gerhard Richter, Andreas Gursky, Hilma af Klint și Emil Nolde. Postul său va fi ocupat provizoriu de Joachim Jäger până la stabilirea unei noi numiri.

Centrul Di Rosa a cerut să schimbe planurile de dezaccesiune Un grup de 125 de profesioniști din lumea artei au semnat o scrisoare deschisă care solicită Centrului de Artă Contemporană di Rosa din Napa, California să-și schimbe planurile de a vinde majoritatea colecției sale de 1.600 de lucrări de artă postbelice din zona Bay pentru a finanța o dotare. Organizația și-a anunțat planurile de a renunța treptat la toate, cu excepția câtorva sute de lucrări în iulie, afirmând că bugetul anual de 3 milioane de dolari este insuficient pentru a gestiona colecția actuală. Semnatarii scrisorii, care includ Peter Saul, Mark di Suvero, Deborah Butterfield și alți artiști a căror lucrare este reprezentată în colecție, sugerează că centrul ar trebui să găsească o altă casă pentru colecție în întregime, mai degrabă decât să o lase să fie dispersată. .

Simon Preston a fost numit director senior la Pace | Galeristul Simon Preston, care și-a închis spațiul omonim din New York în 2018, a fost numit ca director senior la Pace Gallery. Numirea face parte dintr-un proces mai larg de extindere la galerie, care urmează să deschidă un nou spațiu pilot, cu opt etaje, în Manhattan luna viitoare.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *