Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 21 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Este lansat un nou centru pentru tehnologie și conservarea digitală a culturii în Veneția | Fondazione Cini, Fundația Factum și DHLab de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne se alătură lansării ARCHiVe – Analiza și înregistrarea patrimoniului cultural din Veneția, un centru pentru conservarea digitală a patrimoniului cultural pe insula San Giorgio Maggiore din Veneția. Centrul va crește gradul de conștientizare la nivel global cu privire la modalitățile prin care tehnologia digitală, cum ar fi software-ul inteligent pentru computer și capacitatea de a arhiva în siguranță cantități mari de date, pot fi utilizate pentru conservarea și distribuirea patrimoniului cultural. De asemenea, vor exista oportunități de instruire pentru cercetători și cercetători.

Proiectul de artă pentru învierea temporară a Zidului Berlinului este anulat | DAU, un proiect de artă care intenționa să ridice temporar o secțiune replicată a Zidului Berlinului, a fost anulat cu doar două săptămâni înainte de lansarea acestuia pe 12 octombrie. Când a fost anunțat proiectul, acesta a fost puternic criticat în presa din Berlin, mulți susținând că istoria invocată era prea recentă pentru a fi revizuită. Au existat, de asemenea, preocupări semnificative cu privire la siguranța și fezabilitatea tehnică a lucrării. Inițiativa culturală ar fi implicat proiecții de filme și contribuții de la Marina Abramović, Brian Eno și Massive Attack în rândul a 13 colaboratori artistici. Opera de artă urma să fie dărâmată la 9 noiembrie, pentru a comemora data căderii adevăratului zid al Berlinului în 1989.

Iniva se va muta în campusul Chelsea College of Arts | Iniva, care reprezintă Institutul de Arte Vizuale Internaționale, se va muta pe strada John Islip nr. 16, parte a campusului Chelsea College of Arts al UAL. Iniva pledează pentru diversitatea artelor și a colaborat cu colegiul la proiecte de cercetare anterioare, un parteneriat pe care speră să îl consolideze odată cu mutarea. Noua clădire va oferi mai mult spațiu pentru bibliotecă, arhivă și activități sau evenimente, astfel încât ambele instituții să poată promova conversația despre rasă, cultură și gen.

Designerul John Christakos va fi noul președinte al consiliului de administrație al Walker Art Center | Designerul John Christakos a fost numit noul președinte al consiliului de administrație de la Minneapolis’s Walker Art Center. Christakos este cofondator al studioului de design Blue Dot și lucrările sale au fost expuse la MoMA și la Centrul Pompidou. El a început marți președinția de doi ani.

Lectură recomandată | Editor executiv al ARTnews, Andrew Russeth, împărtășește un jurnal din anul trecut petrecut ca critic de artă la New York. În paznic, Judith Wilkinson îl intervievează pe Jenny Holzer despre filmele școlare, #MeToo și Trump. New York Times onorează artista imigrantă cubaneză Ana Mendieta cu un necrolog la 33 de ani de la moartea ei ca parte a lor Tratat superficial serial, care caută să-i amintească pe cei ale căror decese fuseseră lăsate nedeclarate de un personal covârșitor de alb, de sex masculin.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *