Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 21 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Unsprezece membri ai consiliului consultativ Ben Uri demisionează din cauza vânzării de colectare | Unsprezece membri ai panoului consultativ internațional al Galeriei Ben Uri și al Muzeului au demisionat ieri (20 noiembrie) din cauza deciziei muzeului de a dezadeziona aproximativ 700 de lucrări din colecția sa, Ziarul de artă rapoarte. Cinci dintre lucrări au ieșit la licitație la Sotheby’s aseară, cu patru vândut pentru un total mai mare de 1 milion GBP; licitații suplimentare sunt programate pentru această seară și 13 decembrie. Membrii consiliului demisionar, care includ Nicholas Serota, Griselda Pollock și Norman Rosenthal, au declarat într-o declarație: „Nu am fost consultați în prealabil cu privire la vânzările propuse și credem că vânzarea unor lucrări atât de importante din colecție este o greșeală gravă”. Vânzarea face parte dintr-un plan mai larg de restructurare la Ben Uri a anunțat luna trecuta.

Descendentul unor comercianți de artă evrei dă în judecată guvernul olandez | New York Times raportează că Bruce Berg, un moștenitor american al dealerului de artă evreiesc olandez Benjamin Katz, a intentat un proces împotriva guvernului olandez în sistemul judiciar american. Procesul susține că 143 de tablouri din colecțiile olandeze vândute oficialilor naziști de către Katz și fratele său, Nathan Katz, ar trebui returnate. Familia Katz a susținut de multă vreme că vânzările au fost făcute sub constrângere, o cerere care a fost respinsă de un grup numit de guvernul olandez.

Leon și Debra Black donează 40 de milioane de dolari către MoMA | Muzeul de Artă Modernă are a anunțat o donație de 40 de milioane de dolari de la președintele consiliului său, Leon Black, și soția sa, Debra. Fondurile vor fi destinate proiectului de capital al muzeului, în valoare de 400 de milioane de dolari, care va include 40.000 de metri pătrați de spațiu pentru galerie și construirea unui nou turn. Cadoul va fi recunoscut odată cu inaugurarea Centrului de Film Debra și Leon Black Family la muzeu.

Joanna Mytkowska câștigă premiul Igor Zabel | Premiul Igor Zabel pentru cultură și teorie 2018 a fost premiat către Joanna Mytkowska, directorul Muzeului de Artă Modernă din Varșovia. Premiul bienal recunoaște o contribuție excepțională la arta sau cultura vizuală din Europa centrală, de est sau de sud-est și vine cu un premiu de 76.000 EUR; în 2016 a fost acordat curatorului și scriitorului rus Viktor Misiano.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 4.0; imagine originală decupată)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *