Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 21 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Catedrala germană întoarce pictura jefuită de naziști proprietarilor evrei | Catedrala Xanten din Germania a acceptat să se întoarcă un tablou atribuit lui Jan van der Heyden moștenitorilor colecționarilor evrei austrieci Gottlieb și Mathilde Kraus. Pictura, cunoscută sub numele de Vedere a unei piețe olandeze, a fost una dintre cele aproximativ 160 de lucrări confiscate de Gestapo în 1941 și vândută fotografului oficial al lui Hitler, Heinrich Hoffmann, după ce familia Kraus a fugit din Germania nazistă. După război, colecția a fost transferată statului Bavaria, care ulterior a vândut-o înapoi unui moștenitor al lui Hoffmann. Catedrala, care este parțial vizibilă în pictură, a dobândit-o fără cunoștințe despre această istorie în 1963.

Universitatea Harvard a dat în judecată pentru proprietatea asupra daguerrotipurilor de sclavi | Universitatea Harvard este dat în judecată pentru „sechestru, posesie și expropriere pe nedrept” a unei serii de daguerrotipuri cu doi sclavi identificați ca Renty și Delia, de către o femeie care spune că este un descendent direct al subiecților descriși. Imaginile au fost comandate de un profesor de la Harvard în urmă cu 170 de ani, ca parte a unui studiu care susținea inferioritatea biologică a oamenilor de culoare. Reclamanta, Tamara Lanier, a intentat ieri un proces în instanța de stat din Massachusetts pentru ca universitatea să returneze imaginile, să-i recunoască strămoșii și să plătească o sumă nespecificată în despăgubiri. Un purtător de cuvânt al Harvard a spus că universitatea „nu a fost încă deservită și, cu aceasta, nu este în măsură să comenteze această plângere”.

Monika Szewczyk este numită director al De Appel Center din Amsterdam | Monika Szewczyk a fost numit noul director al Centrului De Appel din Amsterdam. Ea îl înlocuiește pe Niels Van Tomme, care la sfârșitul anului trecut a preluat funcția de director la centrul ARGOS pentru artă și mass-media din Bruxelles. Szewczyk a fost membru al echipei curatoriale pentru Documenta 14 în 2017 și a lucrat anterior la Witte de With Center și la Institutul Piet Zwart; ea își va începe noul rol în mai.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *