Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 20 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Robert Venturi (1925–2018) | Arhitectul și teoreticianul american Robert Venturi are decedat la vârsta de 93 de ani. Venturi era cunoscut pentru poziția sa critică împotriva modernismului, subliniată în celebrul său manifest postmodernist. Complexitate și contradicție în arhitectură, publicat în 1966. Născut în Philadelphia, în 1959 s-a întors în orașul său natal pentru a preda la Universitatea din Pennsylvania, unde și-a întâlnit soția și partenerul profesional Denise Scott Brown. Împreună au condus firma Venturi, Scott Brown și Associates, ale cărei numeroase comisii includ Seattle Art Museum (1991), National Gallery din Londra Sainsbury Wing (1991) și Museum of Contemporary Art din San Diego (1996). În 1991, Venturi a primit Premiul Pritzker de Arhitectură.

Centrul Vera List pentru Artă și Politică primește cadou de 5 milioane de dolari | Centrul Vera List for Art and Politics, un centru de cercetare și forum public care a fost înființat la New School din New York în 1992, are primit o donație de 5 milioane de dolari de la dealerul de artă Jane Lombard. Cadoul va contribui, în parte, la obținerea premiului bienal al centrului de 25.000 de dolari pentru artă orientată social, care va fi redenumit acum Premiul Jane Lombard pentru artă și justiție socială.

Arthur Mitchell (1934-2018) | Dansatorul și coregraful Arthur Mitchell are decedat la vârsta de 84 de ani. La mijlocul anilor ’50, Mitchell a deschis un nou drum ca unul dintre primii dansatori negri cu New York City Ballet. Mitchell a cofondat Dance Theatre din Harlem în 1968, cu scopul de a îmbunătăți accesul la dans pentru comunitatea locală săracă și predominant neagră.

Guvernul spaniol va cheltui 30 de milioane de euro pentru a extinde Prado în următorii patru ani | Guvernul spaniol a aprobat săptămâna aceasta 30 de milioane de fonduri pentru a merge spre o extindere majoră a Muzeului Prado din Madrid în următorii patru ani, relatează Tara (Articol în limba spaniolă). În continuare 10m vor fi ridicate de muzeu pentru proiect, care este realizat de arhitecții Norman Foster și Carlos Rubio.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *